Δεκάδες αιμοδότες στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Γλυφάδας

Γλυφάδα

Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη ο Δήμος Γλυφάδας διοργάνωσε για άλλη μία φορά, με μεγάλη συμμετοχή, εθελοντική αιμοδοσία. Ήταν δεκάδες οι αιμοδότες, πολύτιμη όπως πάντα η προσφορά τους και υποδειγματική η τάξη και η οργάνωση που επικράτησαν καθ΄όλη τη διάρκεια της 4ωρης διαδικασίας.
Παρών την ίδια ημέρα και ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που συνεχάρη τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά ζωής που κάνουν, για το αίμα που χαρίζουν με όλη τους την ψυχή.
Παρόντες επίσης ο Δήμαρχος Γλυφάδας και οι Αντιδήμαρχοι Γλυφάδας Γιώργος Αγγελόπουλος και Γιάννης Παπάς, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κισκήρας και, φυσικά, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, η οποία είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απαιτούνται ετησίως 600.000 μονάδες για την κάλυψη των αναγκών όλης της χώρας. Μόνο το 40% αυτών καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, γεγονός που καταδεικνύει την τεράστια αξία αυτής της προσφοράς. Με τις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνει, σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, ο Δήμος Γλυφάδας ενισχύει την τράπεζα αίματος η οποία δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2014, για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών Γλυφάδας.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Ιουνίου 2020]