Ζητείται ακίνητο για στέγαση βρεφονηπιακού Σταθμού στη Γλυφάδα

Γλυφάδα

Δημοπρασία διενεργεί το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Αθλητική και Πολιτιστική Παρέμβαση Δήμου Γλυφάδας» προκειμένου να μισθώσει ακίνητο προς στέγαση βρεφονηπιακού σταθμού. Σύμφωνα με την περίληψη δημοπρασίας (ΑΔΑ: 68Μ5ΟΛΓΦ-ΕΣΛ) το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Γλυφάδας και συγκεκριμένα στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς Γ. Γεννηματά και Αγίου Νεκταρίου.

Προτείνεται μονοκατοικία, έκτασης άνω των διακοσίων (200) τετραγωνικών μέτρων και να διαθέτει αύλιο χώρο έκτασης άνω των οκτακοσίων (800) τετραγωνικών μέτρων, καθώς και να πληροί τις προδιαγραφές όπως αυτές ορίζονται στο ΠΔ 99/2017 (ΦΕΚ Α’ 141/2017) «Περί καθορισμού προϋποθέσεων αδειοδότησης και λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν εντός νομικών προσώπων των Δήμων».

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Η Πρόεδρος δημοσιεύοντας λεπτομερή διακήρυξη καλεί τους ενδιαφερόμενους εντός προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση να καταθέσουν τις προσφορές τους και συγκεκριμένα έως τις 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00. Στη συνέχεια η επιτροπή θα κάνει επιτόπια έρευνα για να κρίνει την καταλληλότητα των προσφερόμενων ακινήτων.

Κατόπιν θα οριστεί η ημέρα και ώρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και θα κληθούν εκείνοι των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα κατά την προηγούμενη διαδικασία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν έντυπο της λεπτομερούς διακήρυξης από τα γραφεία του ΚΑΠΠΑ κατά τις εργάσιμες ώρες και μέρες ,καθώς και από το site του Δήμου www.glyfada.gr (Προκηρύξεις –Ανακοινώσεις). Υπεύθυνος κ. Γουναρίδης Αναστάσιος τηλ. 210-9602130.

Οι προσφορές που θα κατατεθούν θα πρέπει να περιέχουν:
• Σχετική αίτηση, στην οποία θα αναφέρονται ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο προσφέροντος ή – σε περίπτωση συνιδιοκτησίας – προσφερόντων , τοποθεσία ακινήτου, εμβαδό.
• Τοπογραφικό διάγραμμα εις διπλούν, ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει, απόσπασμα από την εφαρμογή του Εθνικού Κτηματολογίου (που είναι διαθέσιμη στο internet στη διεύθυνση http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx)με σημειωμένα τα όρια του οικοπέδου.
• Αντίγραφο οικοδομικής άδειας του ακινήτου θεωρημένο από την αρμόδια πολεοδομική αρχή ή βεβαίωση αρμόδιας αρχής για τη νόμιμη κατασκευή του ή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής περί περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής του στο ν. 4495/2017 ή προγενέστερους αντίστοιχους νόμους.

Σύμφωνα με τους όρους της δημοπρασίας στο άρθρο 3 αναφέρεται ότι η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι (10) δέκα ετών και θα αρχίζει από την ημέρα παράδοσης του ακινήτου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας δεν δημοσιεύτηκε στον Τοπικό Τύπο και συγκεκριμένα στην εφημερίδα «ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Καλό θα ήταν η διοίκηση του νομικού προσώπου να μας πει που δημοσιεύτηκε και πότε.

Διότι αναφέρεται τόσο στην περίληψη διακήρυξης ότι «Η Πρόεδρος δημοσιεύει λεπτομερή διακήρυξη, καλώντας τους ενδιαφερόμενους…» όσο και στους όρους της δημοπρασίας στο άρθρο 9 ότι «Το δικαίωμα του κήρυκα, τα τέλη και δικαιώματα της μισθωτικής σύμβασης και τα έξοδα της δημοσίευσης στις εφημερίδες, βαρύνουν τον Δήμο». Μέχρι στιγμής το έχουμε δει αναρτημένο στη διαύγεια (10/6) και το site του Δήμου (11/6).

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 13 Ιουνίου 2020]