Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Περιοδειών συνέχεια για τον Γ. Μπαλάφα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Στο Δήμο Αλίμου και στην τοπική αγορά του Ελληνικού

Συνεχίζει την περιοδεία του στους Δήμους της Νότιας Αθήνας και της εκλογικής του περιφέρειας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Β3 Νότιο Τομέα Αθήνας Γιάννης Μπαλάφας. Έτσι την Τετάρτη 3 Ιουνίου βρέθηκε σε Άλιμο και Ελληνικό.
Πρώτος του σταθμός ήταν οι υπηρεσίες στο Δήμο Αλίμου. Εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους του Δήμου, τον Πρόεδρο των Εργαζομένων Δημήτρη Γεωργακόπουλο καθώς και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Μακαριγάκη.

Στη συνέχεια βρέθηκε στα καταστήματα του Ελληνικού, επί της Λ. Ιασωνίδου, συνοδευόμενος από στελέχη και μέλη της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αθήνας και της Οργάνωσης Μελών Ελληνικού, όπου συνομίλησαν με επιχειρηματίες, εργαζόμενους και πολίτες.
Και στις δύο συναντήσεις βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει και το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» αλλά κυρίως να καταγράψει τις ανάγκες εργαζομένων τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα της νέας εποχής.

Ως συμπέρασμα προέκυψε πως είναι «ανεπαρκή τα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης χωρίς κανέναν σχεδιασμό για ανασυγκρότηση, χωρίς μέτρα προστασίας των εργαζομένων, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη οικονομική ύφεση και καθίζηση της εσωτερικής ζήτησης, δημιουργούν σοβαρό ζήτημα για τη βιωσιμότητα των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού.
Οι προτάσεις τους στο πρόγραμμα “ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ” όπως η κατάργηση της προκαταβολής φόρου για το 2020, νέα γενναία ρύθμιση παλιών και νέων οφειλών προς Δημόσιο και Τράπεζες, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τις πληττόμενες πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καθολική ενίσχυση των επιχειρήσεων, μέσα από μη επιστρεπτέα προκαταβολή, καθώς και τα μέτρα προστασίας της εργασίας με καμία μείωση εισοδήματος των εργαζομένων, θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν αποτελεσματικά τη λαίλαπα των επομένων μηνών, σημειώνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπαλάφας σε όλες τις συναντήσεις που είχε τήρησε τα μέτρα ασφαλείας φορώντας μάσκα και τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις. Δήλωσε ότι αυτό δεν είναι εμπόδιο για να βρεθεί δίπλα τους. «Μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να βγαίνουν από την επαφή μας με τους εργασιακούς χώρους και τους πολίτες. Η καταγραφή των προβλημάτων είναι η πρώτη ύλη για επεξεργασία και αναζήτηση λύσεων και προτάσεων», τόνισε με το πέρας των συναντήσεων.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Ιουνίου 2020]

Scroll to Top