Ψηφιακά οι αιτήσεις για τα καταστήματα εστίασης

Γλυφάδα

Eτοιμη η ψηφιακή υποδομή του Δήμου Γλυφάδας όπου κάθε επιχειρηματίας εστίασης μπορεί να κάνει αίτηση απλά, γρήγορα, ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου www.glyfada.gr. Η αίτηση μπορεί να είναι για παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστου δημοτικού χώρου ή αν δεν είναι δυνατή για οποιοδήποτε λόγο η παραχώρηση αυτή, τότε θα δικαιούται έκπτωση 50% επί του τέλους χρήσης εγκεκριμένου κοινόχρηστου χώρου.
«Θα παρέχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση για επιπλέον τραπεζοκαθίσματα που προβλέπει ο νόμος, αλλά με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των πεζών, των συνανθρώπων μας με αναπηρία, των βρεφών που μετακινούνται με καροτσάκια», αναφέρει κατηγορηματικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

• (COVID-19) Αίτηση χορήγησης άδειας πρόσθετου κοινόχρηστου (Δημοτικού) χώρου ατελώς σε υφιστάμενη παραχώρηση
Μέσω αυτής της υπηρεσίας ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης επιχείρησης έχει την δυνατότητα να υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση άδειας πρόσθετου κοινόχρηστου (Δημοτικού) χώρου ατελώς σε υφιστάμενη παραχώρηση βάσει των διατάξεων των παρ.1&2 αρ.65 του Ν.4688/2020 (Φ.Ε.Κ. 101Α’ – 24/5/2020).
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η χορήγηση του πρόσθετου κοινόχρηστου (Δημοτικού) χώρου ατελώς για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, συνεχόμενου ή μη, σε ήδη υφιστάμενη εγκεκριμένη παραχώρηση θα γίνεται υπό τις εξής αυτονόητες προϋποθέσεις:
(α) ότι θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την προστασία της δημόσιας υγείας,
(β) ότι θα εξασφαλίζεται η ακώλυτη διέλευση πεζών και των νηπίων σε καρότσια, η διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, η διέλευση/ στάση/στάθμευση οχημάτων μόνιμων κατοίκων και ΑΜΕΑ,
(γ) ότι θα εξασφαλίζεται η προστασία των διαβάσεων των ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ) και των οδηγών διέλευσης των τυφλών και σε κάθε περίπτωση η εξασφάλιση της λωρίδας όδευσης πεζών πλάτους τουλάχιστον 1,50 μ. (Υ.Α. 52907/2009 – ΦΕΚ 2621Β΄),
(δ) ότι θα εξασφαλίζεται η καλαισθησία και η καθαριότητα του χώρου, η πρόσβαση σε δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, στις απορροές των όμβριων υδάτων, σε εισόδους/εξόδους παρόδιων κτιρίων και σε χώρους στάθμευσης παρακείμενων χρήσεων,
(ε) ότι δεν θα αναπτυχθούν μόνιμες ή προσωρινές σταθερές κατασκευές και δεν θα γίνει εγκατάσταση ηχείων.
Η χρήση του επιπλέον κοινόχρηστου (Δημοτικού) χώρου σε υφιστάμενη εγκεκριμένη παραχώρηση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων θα γίνεται μόνο μετά από έγγραφη έγκριση του Δήμου Γλυφάδας.
Επιχειρήσεις που θα αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα πριν λάβουν έγκριση, θα υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις των παρ.5 και 6 του αρ.65 του Ν.4688/2020 – Φ.Ε.Κ. 101Α΄).

• (COVID-19) Αίτηση χορήγησης αναλογικής έκπτωσης έως 50% επί του ετήσιου τέλους χρήσης εγκεκριμένου κοινόχρηστου (Δημοτικού) χώρου
Μέσω αυτής της υπηρεσίας ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης επιχείρησης έχει την δυνατότητα να υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση αναλογικής έκπτωσης έως 50% λόγω μη χορήγησης άδειας πρόσθετου κοινόχρηστου (Δημοτικού) χώρου ατελώς σε υφιστάμενη παραχώρηση βάσει των διατάξεων της παρ.3 αρ.65 του Ν.4688/2020 (Φ.Ε.Κ. 101Α’ – 24/5/2020).

Αρμόδια Υπηρεσία είναι το Τμήμα Καταστημάτων ή Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του Δήμου Γλυφάδας (Άλσους 15, 16675 Γλυφάδα, 3ος όροφος, τηλ. 213202321-5, φαξ. 2132025329, email: katastimata@glyfada.gr).

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Μαΐου 2020]