Παράδοση κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στην Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής

Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης μετέβη στην Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής και παρέδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Αυγερινό ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.
Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε όλους τους χώρους και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Αν. Αττικής.
Ο Γ. Πατούλης κατά την παράδοση του υλικού επισήμανε ότι στόχος είναι να γίνει η ανακύκλωση μέρος της ζωής όλων των πολιτών και να περιοριστεί δραστικά η ποσότητα του σύμμεικτου σκουπιδιού που καταλήγει στη Φυλή.
«Εάν θέλουμε να ζούμε καλύτερα και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας οφείλουμε όλοι να προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων» τόνισε και πρόσθεσε πως σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, η διανομή κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και ειδικών σύγχρονων απορριμματοφόρων σε όλους τους Δήμους.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός επισήμανε τα εξής: «Είναι μία σπουδαία μέρα για εμάς. Υποδεχθήκαμε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ο οποίος καταβάλλει μία τεράστια και πολύ σημαντική προσπάθεια με στόχο να πείσουμε τους πολίτες για τη σημασία της ανακύκλωσης και την ανάγκη διάδοσης και ενίσχυσής της σε όλη την Αττική. Το 2020 είναι, όπως έχει διακηρύξει ο κ. Πατούλης, έτος ανακύκλωσης και σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αυτό το καινοτόμο εγχείρημα».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Μαΐου 2020]