Εορτή των Πολιούχων Γλυφάδας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης χωρίς πανήγυρη και περιφορά της Ιερής Εικόνας

Μεγάλη ημέρα για τη Γλυφάδα η 21η Μαΐου, καθώς εορτάζουν οι Πολιούχοι της Άγιοι, Κωνσταντίνος και Ελένη. Είναι επίσημη αργία για την πόλη. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν φέτος, δεν θα γίνει πανήγυρις ούτε περιφορά της Ιερής Εικόνας. Δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η καθιερωμένη λαϊκή αγορά της Πέμπτης.

Με σκοπό να μπορέσουν οι πιστοί να προσέλθουν απρόσκοπτα στον Μητροπολιτικό Ναό και να προσκυνήσουν, ο Δήμος Γλυφάδας σε αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης έχει διαμορφώσει κατάλληλα τον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας με στέγαστρο και ειδικά προστατευτικά εκεί όπου θα γίνεται το προσκύνημα,  καθώς δεν θα είναι εφικτή η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων εντός του Ιερού Ναού. Η Δημοτική Αστυνομία Γλυφάδας έχει φροντίσει ώστε να οργανωθούν όλα με τον προσφορότερο τρόπο για την προστασία της δημόσιας υγείας την ώρα που οι πιστοί θα τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 7 το απόγευμα θα γίνει ο πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 7.30 το πρωί η Θεία Λειτουργία. Τόσο ο Εσπερινός όσο και η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθούν και διαδικτυακά από το site του δήμου www.glyfada.gr, από το facebook του δήμου, καθώς και από το youtube του δήμου.

Ad