Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αίτημα για απαλλαγή δημοτικών τελών των πληττώμενων πολιτών κατέθεσε στη Δημοτική Αρχή η παράταξη «Η Γλυφάδα Γυρίζει Σελίδα»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Αίτημα να τεθεί στην αμέσως επόμενη – δια τηλεδιάσκεψης – συνεδρίαση του Σώματος ως τακτικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, η απαλλαγή των επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των γυμναστηρίων, των φροντιστηρίων, των παιδικών σταθμών, των σχολών χορού, ξένων γλωσσών οδηγών κλπ , καθώς και των πολιτιστικών, των αθλητικών και των εθελοντικών συλλόγων, που στεγάζονται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Γλυφάδας, από την καταβολή των δημοτικών τελών, από 01-03-2020 και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η υποχρεωτική αναστολή των δραστηριοτήτων τους, λόγω των απαγορευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού κατέθεσε η παράταξη «Η Γλυφάδα γυρίζει Σελίδα».

Η πρόταση αυτή πρωτοκολλήθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου και έχει ως εξής:

ΠΡΩΤΟΚ. ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΡ: 10985 – 23/04/2020

     “Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα»”                   

ΓΛΥΦΑΔΑ  22 – 04 -2020       

                                              Α Ι Τ Η Σ Η

                                    ΠΡΟΣ  ΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Συγκεκριμένα:

Προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστασία Αργυροπούλου

Κοινοποίηση: Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ: Αίτημα να τεθεί στην αμέσως επόμενη – δια τηλεδιάσκεψης – συνεδρίαση του Σώματος ως τακτικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, η απαλλαγή των επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των γυμναστηρίων, των φροντιστηρίων, των παιδικών σταθμών, των σχολών χορού, ξένων γλωσσών οδηγών κλπ , καθώς και των πολιτιστικών, των αθλητικών και των εθελοντικών συλλόγων, που στεγάζονται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας, από την καταβολή των δημοτικών τελών, από 01-03-2020 και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η υποχρεωτική αναστολή των δραστηριοτήτων τους, λόγω των απαγορευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κυρία Πρόεδρε

        Όπως γνωρίζετε στην πρόσφατη – δια τηλεδιάσκεψης – συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24-03-2020,  ο Αντιπρόεδρος του Σώματος και μέλος της Παράταξής μας  Παναγιώτης  Γιάχος, ζήτησε να συζητηθεί προ της  Ημερήσιας Διάταξης ως κατεπείγον θέμα η πρόταση της Παράταξής μας για: απαλλαγή των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών που στεγάζονται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μαςαπό την καταβολή των δημοτικών τελών, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η υποχρεωτική αναστολή των δραστηριότητών τους, λόγω των απαγορευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.”

Με την πρόταση της Παράταξής μας συμφώνησε και ο Δήμαρχος, ο οποίος δεσμεύτηκε να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση, με εμπεριστατωμένη εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου στην απόφαση αυτή, να συμπεριληφθούν όλοι οι πληττόμενοι.

Σε συνέχεια των παραπάνω, η Παράταξή μας καταθέτει προς το Σώμα επεξεργασμένη γραπτή πρόταση και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ όπως  στην αμέσως επόμενη – δια τηλεδιάσκεψης – συνεδρίαση του Σώματος τεθεί στην Ημερήσια Διάταξη ως τακτικό θέμα:

 Λήψη απόφασης για:

 Α) ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ:

1) του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α΄ εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/1975 (Α΄74) από 1-03-2020 και για όλο το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί, λόγω της πανδημίας από τον covid – 19,

2) των τελών παραχωρημένου κοινοχρήστου χώρου, για όσες εκ των επιχειρήσεων διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του covid – 19 και δεν κάνουν χρήση του χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171) και για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω covid – 19 (άρθρο 37 παρ. 8-9 της Π.Ν.Π. ΦΕΚ 68Α).

Β) ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:

1) των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%,

2) του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων 0,5%,

3) του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων δια σκέδασηςζωντανής μουσικής 5%, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω covid – 19.

Γ) ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ:

του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α΄ εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/1975 (Α΄74), από 1-03-2020 και για όλο το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί, λόγω της πανδημίας από τον covid – 19.

Δ) ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ, ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΟΔΗΓΩΝ ΚΛΠ, ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ:

του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α΄ εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/1975 (Α΄74) από 1-03-2020 και για όλο το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί, λόγω της πανδημίας από τον covid – 19.

Ε) ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ:

του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α΄ εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/1975 (Α΄74) από 1-03-2020 και για όλο το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί, λόγω της πανδημίας από τον covid – 19.”

Για την  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

“Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα»”         

Ο επικεφαλής της

     Δρ Στυλιανός Θεοδοσόπουλος

    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 Παναγιώτης Γιάχος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ιωάννης Τζούβελης

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Η παρούσα να πρωτοκολληθεί αμελλητί  αυθημερόν, το δε αποδεικτικό καταχώρησής της  στην Υπηρεσία σας, να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα (άρ.12 του ν. 2690?1999).

Scroll to Top