Κορωνοϊός: Συναγερμός και στην κλινική “Κασταλία” – Αρνητικά για το σύνολο των δειγμάτων τα αποτελέσματα

Ελληνικό Αργυρούπολη Επικαιρότητα

Για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας και για δεύτερη κλινική στο Ελληνικό, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Ελέγχονται μαζικά οι 300 τρόφιμοι και οι 170 εργαζόμενοι. Τα πρώτα 110 δείγματα από εργαζόμενους έχουν βρεθεί αρνητικά, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Πέμπτης.

«Εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν», ήταν το αυστηρό μήνυμα του Νίκου Χαρδαλιά.

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι “όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

1. με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
2. με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
3. με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου 
4. με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων”.

Απολύμανση των εξωτερικών χώρων της κλινικής από το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Ειδικό συνεργείο του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, προχώρησε στις 24 Απριλίου σε απολύμανση όλων των εξωτερικών χώρων και των κάδων απορριμμάτων της κλινικής “Κασταλία” στο Ελληνικό, στην οποία γίνονται τεστ στο προσωπικό και τους τροφίμους, για ενδεχόμενα κρούσματα κορωνοϊού. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να συνδράμει όπου του ζητηθεί.

Η ενημέρωση από την «Κασταλία»

Αρνητικά για το σύνολο των δειγμάτων τα εργαστηριακά αποτελέσματα RT-PCR για SARS-CoV-2