“Ο Αθλητισμός δίνει Ζωή”: Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά

Uncategorized Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Ελληνικό Αργυρούπολη Επικαιρότητα

Εθελοντική αιμοδοσία, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 2 Απριλίου από 09:00 έως και 14:00 στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και τη συμμετοχή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Μεταξύ των εθελοντών αιμοδοτών θα είναι ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, οι συνδιοργανωτές δήμαρχοι Γιάννης Κωνσταντάτος, Ανδρέας Κονδύλης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και πλήθος αθλητών – προτύπων, Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών, που μετέχουν και στηρίζουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», για την προώθηση των αθλητικών αξιών στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

Άλλωστε, η αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Προτεραιότητα για την εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούμε να καλέσουν στο 216-8002601 (07:00- 15:00) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών.