Ρεκόρ Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς στη διήμερη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αλίμου

Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε η έκκληση του Δήμου Αλίμου για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε στις 20 & 21 Μαρτίου, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Πάνω από 200 Αλιμιώτες και Αλιμιώτισσες βγήκαν από το σπίτι για να δώσουν αίμα στους δύο χώρους που είχαν ετοιμάσει στην πόλη (Β΄ ΚΑΠΗ & Κοινωνική Υπηρεσία), σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, με αποτέλεσμα να συλλέξουνε 121 φιάλες αίμα.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή αιμοδοσίες των τελευταίων 25 χρόνων, που λειτουργεί η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αλίμου.

«Οι Έλληνες στα δύσκολα γινόμαστε υπέροχοι!! Το αίμα είναι πολύτιμο για το σύστημα υγείας και για τους ασθενείς, την ευαίσθητη αυτή περίοδο, με την έξαρση του κορωνοϊού και τη μεγάλη έλλειψη σε αίμα. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι στα δύσκολα οι Έλληνες νοιαζόμαστε ο ένας τον άλλον και είμαστε πρώτα από όλα ‘άνθρωποι’, με ευαισθησία, αλληλεγγύη, αγάπη… Αν ήμασταν εξίσου ενωμένοι και σε πιο ομαλές περιόδους, θα κάναμε ακόμα περισσότερα θαύματα…», τόνισε ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης εκφράζοντας την ικανοποίησή του από την προσέλευση των αιμοδοτών.