Εγγραφείτε στο Newsletter μας

ΣΠΑΥ: Οδοιπορικό στον Υμηττό για επιτόπια καταγραφή προβλημάτων και ανταλλαγή απόψεων

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Στα πλαίσια του τετραήμερου οδοιπορικού για επιτόπια καταγραφή προβλημάτων και ανταλλαγή απόψεων που πραγματοποιεί ο Σ.Π.Α.Υ. στον τομέα ευθύνης του, πραγματοποίησε επίσκεψη και στους 11 Δήμους – Μέλη του τις προηγούμενες ημέρες. Ξεκίνησε το οδοιπορικό από το Δήμο Παιανίας, συνέχισε στο Κορωπί και επόμενος σταθμός ήταν ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές επισκέψεις, στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και στα πυροφυλάκια του δήμου, παρουσία της εντεταλμένης Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κας Δήμητρας Σουτόγλου, του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Σωτηρόπουλου και εκπροσώπων Εθελοντικών ομάδων.
Στη συνέχεια το επιτελείο του ΣΠΑΥ κατευθύνθηκε στους Δήμους Καισαριανής, Παπάγου – Χολαργού, Ζωγράφου, Βύρωνα και Αγίας Παρασκευής.

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Την τελευταία ημέρα του οδοιπορικού βρέθηκε στους Δήμους Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Ηλιούπολης, ολοκληρώνοντας την πρώτη καταγραφή σε όλες τις περιοχές του Υμηττού τις ελλείψεις και τις ανάγκες Δήμων και εθελοντικών ομάδων.
Στην Γλυφάδα το επιτελείο του Σ.Π.Α.Υ. συνάντησε τους Δημοτικούς Συμβούλους και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Δημήτρη Τσαμπίρα, κ. Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τους εκπρόσωπους των ομάδων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας, Εθελοντικής Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Γλυφάδας και της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού.

Γλυφάδα

Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους του Δήμου και των εθελοντών, καταγραφή προβλημάτων και επίσκεψη σε σημεία του ορεινού μετώπου.
Επόμενος σταθμός ήταν ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης όπου το επιτελείο του Σ.Π.Α.Υ. παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Υ. κ. Βασίλη Κρητικού, συνάντησε την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Ελληνικού – Αργυρούπολης. Στην συζήτηση που ακολούθησε καταγράφηκαν οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιαστικό δάσος της Αργυρούπολης.

Ελληνικό – Αργυρούπολη

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε αναδασωμένες περιοχές προκειμένου να καταγραφούν οι “Καλές Πρακτικές Αναδάσωσης” που εφαρμόστηκαν, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό φυτεύσεων που έγιναν έχουν αναπτυχθεί και μεγαλώσει.
Το οδοιπορικό ολοκληρώθηκε με τον Δήμο Ηλιούπολης, όπου ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. και Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης υποδέχτηκε το επιτελείο του συνδέσμου και ενημερώθηκε για την πορεία του οδοιπορικού και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Ηλιούπολη

Παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κωνσταντίνου Σεφτελή, του Αντιδημάρχου Προστασίας Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Ατζινά, του Δημοτικού Συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Υ. κ. Χρήστου Καλαρρύτη και του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Θάνο Κατσώνη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Υμηττό και σε πνεύμονες πρασίνου εντός του αστικού ιστού του Δήμου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 8 Φεβρουαρίου 2020]

Scroll to Top