Απεβίωσε ο Ανδρέας Σούφης, πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας

Γλυφάδα

Απεβίωσε τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, ο πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας, Ανδρέας Σούφης, σε ηλικία 76 ετών στη Θεσσαλονίκη, όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Ο Ανδρέας Σούφης, Κερκυραίος στην καταγωγή, παντρεμένος με δύο παιδιά, έζησε στη Γλυφάδα επί 20 συνεχή χρόνια (1976-1996), άσκησε το επάγγελμα του ιατρού και εξελέγη δήμαρχος το 1986 για μια τετραετία (1987-1990). Κατά την άσκηση των καθηκόντων του διακρίθηκε για το ήθος και την εντιμότητά του. Η θητεία του στον Δήμο χαρακτηρίστηκε από πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα, έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στην παιδεία και τον πολιτισμό. Ενδεικτικά μερικά έργα που έγιναν επί της Δημαρχίας του ήταν πέντε σχολικά κτήρια, η διάνοιξη της οδού Γούναρη στο ύψος του παλιού ορφανοτροφείου, οι ετήσιες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις «Λαμπράκεια», η ίδρυση της δημοτικής χορωδίας, η δημοτική σχολή πληροφορικής. Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 3 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η δημοτική αρχή, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

Έκτακτο και δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο έγινε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στο Δήμο Γλυφάδας με μοναδικό θέμα τον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Γλυφάδας και τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Δήμος. Αποφασίστηκε ομόφωνα να κηδευτεί δημοσία δαπάνη και να τιμηθεί από το Δήμο, ύστερα από επικοινωνία που θα γίνει με την οικογένεια του, τη γυναίκα του Νόρα και τα παιδιά του Σπύρο και Βάσω. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τετάρτης έγινε αναφορά από όλους τους αρχηγούς των παρατάξεων – και από δημοτικούς συμβούλους που είχαν θητεύσει μαζί του – στον άνθρωπο και Δήμαρχο Ανδρέα Σούφη και τονίστηκε πως ο Δήμος της Γλυφάδας του πρόσφερε μεγάλη πικρία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Αιωνία του η μνήμη!