Τίμησε του πεσόντες ήρωες των Ιμίων ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Eκδήλωση μνήμης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που έδωσαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 υπηρετώντας την Πατρίδα, πραγματοποίησε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην Πλατεία Ιμίων (Κεντρική Πλατεία Βούλας) παρουσία πλήθους κόσμου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με Επιμνημόσυνη Δέηση ενώ ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στη σύντομη ομιλία του εξιστόρησε τα γεγονότα του Ιανουαρίου του 1996 που οδήγησαν στην πτώση του ελικοπτέρου και την κρίση που ακολούθησε. «Σήμερα είμαστε εδώ να αποδώσουμε την ελάχιστη τιμή σε τρία παλληκάρια, τρία παιδιά που θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, οι φίλοι μας, τρία παιδιά που ξεκίνησαν τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου να υπερασπιστούν την πατρίδα μας και θυσιάστηκαν υπηρετώντας αυτό το ιδανικό.

Χρέος όλων μας, είναι να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη τους, να αναδεικνύουμε το μέγεθος της θυσίας τους, να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας σ’ αυτούς, τις οικογένειες τους και όλους τους νέους που υπηρετούν την πατρίδα μας και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή για να διαφυλάττουν, αυτά που εμείς θεωρούμε δεδομένα και αυτονόητα, την ελευθερία και την Εθνική Κυριαρχία μας.
Οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμούμαι αυτούς τους άνδρες, να αναφέρουμε τα ονόματά τους, και να διδάσκουμε τους νεότερους για τις θυσίες τους», είπε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
Εκτός από τον Δήμαρχο, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και συγκεκριμένα, ο Γ.Γ. Ιθαγένειας κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας εκ μέρους του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Βλάχος εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ο κ. Νίκος Βλαχάκος, αδερφός του πεσόντα στα Ίμια Αντιναύαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, ο κ. Γιώργος Θανάτσης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλυμνίων, κ. Δημήτρη Διακομιχάλη και η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα. Άντζελα Γκερέκου.

Στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων, εκτός από τους προαναφερόμενους κατέθεσαν και:
ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης. Ο Εκπρόσωπος της 128 ΣΕΤΗ κ. Χαρίτωνας Σαλιάρας. Ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Πλοίαρχος Αθανάσιος Φώσκας
Εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Δ/ντης Βασίλειος Καλαμπόκης. Ο Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Κύμα Ενωμένων Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Δημήτρης Δαβάκης. Ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Σταύρος Δούκας. Ο Εκπρόσωπος του Διοικητή Τμήματος Ασφαλείας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Υπαστυνόμος Α’ κ. Γιώργος Πλουσάκης. Για το Λιμεναρχείο Βουλιαγμένης ο Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Ο Αναπληρωτής Διοικητής Ασκληπιείου Βούλας κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης. Η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Βούλας «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ» κα. Μαριάννα Μαυραγάνη.

Ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Δικηγορικών Βούλας «Η ΘΕΜΙΣ» κ. Δημήτριος Ηλιού. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Μιχάλης Φαρσάρης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρεοπολιτών Μάνης «Αντιστράτηγος Πέτρος Μαυρομιχάλης» κ. Ιωάννης Καλαποθαράκος. Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς αντί στεφάνου κατέθεσε χρηματικό ποσό υπέρ των παιδικών χωριών SOS. Ο Σύλλογος Μανιατών Νοτίων Προαστίων αντί στεφάνου, κατέθεσε χρηματικό ποσό υπέρ του Ταμείου Εθνικού Στόλου.
Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Πέππας, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη. Ο Σμήναρχος Ιπτάμενος Νίκος Γεωργάκης, εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη. Ο Δήμαρχος Παιανίας, κ. Ισίδωρος Μάδης. Ο Αναπληρωτής Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχος Ευάγγελος Νιάγκας. Πλήθος εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και την απόδοση τιμών από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 8 Φεβρουαρίου 2020]