Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων – Γεύμα σύσφιξης σχέσεων με την τοπική κοινωνία

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παραχωρήθηκε γεύμα εξωστρέφειας και σύσφιξης σχέσεων από την Διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στην τοπική κοινωνία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα στον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και στο Δημοτικό Συμβούλιο – συμπεριλαμβανομένων και των συμβουλίων των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων και στον τοπικό τύπο.
Αυτή τη φορά η κίνηση πήρε μεγάλη δημοσιότητα αφού ο περσινός οικοδεσπότης Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων Χαράλαμπος Λαλούσης, φέτος, είχε την ιδιότητα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, από τον Στρατηγό Γεώργιο Καμπά στον Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη πραγματοποιήθηκε και επίσημα μια ημέρα πριν το γεύμα, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020.
Ο νέος Αρχηγός παρέμεινε φιλικός, χαμογελαστός και ευδιάθετος. Μάλιστα στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί ο στρατός λειτουργεί άψογα και αν χρειαστεί θα πράξει το καθήκον του. “Σήμερα βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, με τους οποίους συνεργαστήκαμε για χρόνια και φτιάξαμε ένα άλλο κλίμα στην περιοχή», είπε στην προσφώνησή του.
Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με τη σειρά του τόνισε ότι η σχέση αυτή σφυρηλατήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Αρχηγού και η Δημοτική Αρχή με όλες τις παρατάξεις ανταποκρίθηκε με ευχαρίστηση και άμεσα. Παράλληλα τόνισε για τον νέο αρχηγό ότι παραμένει δραστήριος και αθλητικός τύπος που συμμετέχει στις «κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις της περιοχής, ενώ στο πρόσωπο του κυρίου Λαλούση βρήκε σάρκα και οστά αυτό που κάθε πόλη και κάθε τοπική κοινωνία επιθυμεί, την εξωστρέφεια δηλαδή των θεσμών».

Το κλίμα της ομιλίας ήταν συγκινητικό όταν ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στον αείμνηστο πατέρα του και μετέφερε στους παριστάμενους μια συνομιλία που είχε ο ίδιος με τον Αρχηγό ΓΕΣ πριν αναλάβει όταν ήταν στον Έβρο στο σημείο όπου πέρασε και ο πατέρας του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.
Στην πρόποσή του, ο Δήμαρχος ευχήθηκε προς τον Αρχηγό της Σχολής, αρχιλοχία Χρήστο Αμπλιανίτη, που παρέστη στο γεύμα, σε όλους τους ευέλπιδες “να έχουν υγεία, γνώση, σωφροσύνη, καλή σταδιοδρομία και να φυλάττουν Θερμοπύλες όπως όλοι οι προκάτοχοί τους”.
Υψηλό συμβολισμό είχε το αναμνηστικό δώρο που έδωσε ο Δήμαρχος στον Αρχηγό ΓΕΣ, ο οποίος το εκτίμησε ιδιαιτέρως. Ένα δάφνινο στεφάνι το οποίο κοσμούσε μια ρήση από τον Θουκυδίδη και τον εμψυχωτικό λόγο του Νικία προς τους Αθηναίους: “Άνδρες πόλις και ου τείχη“, που σημαίνει ότι την πόλη (ή το κράτος) την συγκροτούν οι άνθρωποι και όχι τα τείχη. Μια διακοσμητική λάρνακα με χαραγμένη την εκτίμηση του Δημάρχου έλαβε και ο διοικητής της Σχολής, Δημήτριος Χούπης. Η Σχολή έδωσε στον Δήμαρχο μια προτομή ενός εύελπι.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 1 Φεβρουαρίου 2020]