Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με έντονη πολιτική επικαιρότητα η κοπή πίτας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας στα γραφεία της οργάνωσης επί της οδού Γεννηματά. Πολιτικά στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος έδωσαν το παρών και αντάλλαξαν ευχές για την νέα χρονιά. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την συμμετοχή και την δυναμική των παρισταμένων αλλά και από την έντονη πολιτική επικαιρότητα που σχολιάστηκε τόσο από το βήμα όσο και στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι π. Υπουργοί και νυν Βουλευτές του Νότιου Τομέα Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου και ο πρώην Υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γλυφάδας με την «Ανατροπή» Τάσος Ταστάνης και Σταμάτης Σκαμπαρδώνης.

Καλωσορίζοντας τους παριστάμενους η συντονίστρια Θεανώ Πάντου έδωσε το λόγο στους δύο βουλευτές που είχαν έγκαιρα καταφθάσει κατά την έναρξη της εκδήλωσης.
Πρώτος μίλησε ο Νίκος Παππάς. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η νυν Κυβέρνηση δε βαδίζει σωστά, αφού έχουν σπάσει οι μύθοι και έχει αλλάξει πολλά από εκείνα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και έκανε αναφορά σε κοινωνικό μέρισμα, 13η σύνταξη, εισφορές ταμείων. Τόνισε ότι η επιλογή για την ανακοίνωση του ονόματος που θα πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε εσκεμμένα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη που σχολίαζε το μεταναστευτικό. Κλείνοντας τόνισε ότι είναι πολύ πιθανό σύντομα να κληθούν να βγάλουν και πάλι τα κάστανα από την φωτιά. «Έχουμε μάχες να δώσουμε μπροστά μας. Έχουμε και την εμπειρία της διακυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γιάννης Μπαλάφας. Χαρακτήρισε ντροπή την εξέλιξη με τη Λιβύη την οποία λούζεται η χώρα μας και φιάσκο ό,τι γίνεται με το μεταναστευτικό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και στην επανίδρυσή του μέσα σε έξι μήνες. «Νόμιζαν ότι καταργώντας το Υπουργείο θα καταργήσουν και το πρόβλημα, ενώ έλεγαν πως το πρόβλημα το δημιουργούμε εμείς», είπε. Κλείνοντας τόνισε ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή του προσώπου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για την επόμενη ημέρα πέρασε το δικό του μήνυμα ενστερνιζόμενος την φράση «συν Αθηνά και χείρα κίνει». «Οι Αρχαίοι τα έλεγαν όλα», είπε και τόνισε ότι το παιχνίδι κρίνεται στο τοπικό επίπεδο και στην επαφή με τον κόσμο.
Να σημειωθεί ότι η πίτα συγκέντρωσε τα συγχαρητήρια όλων καθώς ήταν γευστική και σπιτική δια χειρός Θεανώ Πάντου. Ο δε Βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας ανέλαβε να «σταυρώσει» την πίτα όπως κάνει ο λαός πριν την κόψει.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Ιανουαρίου 2020]

Scroll to Top