Εγγραφείτε στο Newsletter μας

«Το παιχνίδι της μοναξιάς» έλαβε τέλος – Θεατρική Ομάδα του Δήμου Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

paixnidi monaxias_2016_4Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Γλυφάδας παρουσίασε το θεατρικό έργο «Το παιχνίδι της μοναξιάς» του Ουίλιαμ Γκίμπσον, στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη για δύο μόνο παραστάσεις, το Σάββατο 13 και 20 Φεβρουαρίου.
Αν και πέρασαν περισσότερα από πενήντα χρόνια από τότε που πρωτοπαίχθηκε στη Ν. Υόρκη, το έργο του Γκίμπσον παραμένει σύγχρονο και πανανθρώπινο. Όχι μόνο γιατί είναι εξαιρετικά μαστορικό όσον αφορά στην πλοκή και στους δύο χαρακτήρες του, αλλά και γιατί το θέμα του δεν έχει «σύνορα» και αμέτρητοι άνθρωποι, δυστυχώς όλο και περισσότεροι, όπως τα πρόσωπα του έργου, έχοντας λογής λογής συναισθηματικές, οικογενειακές, κοινωνικές, επαγγελματικές και βιοποριστικές «πληγές», ποθώντας να ερωτευθούν, να αγαπηθούν και να συντροφευθούν, κινδυνεύουν να βιώσουν οδυνηρότερα τη μοναξιά. Με γλυκόπικρο, λεπτό χιούμορ, με μελαγχολία, με κατανόηση και τρυφερότητα για τον πληγωμένο και μοναχικό άνθρωπο, ο συγγραφέας πλάθει το συναισθηματικό βάσανο και το ερωτικό σμίξιμο των δύο προσώπων.
paixnidi monaxias_2016_2Την σκηνοθεσία, επικοινωνία και οργάνωση της παραγωγής είχε η Δήμητρα Μπαλτούνα, ενώ η ομάδα των ηθοποιών απαρτιζόταν από τους Πηνελόπη Αναγνωστοπούλου Καλατζή, Ελευθερία Γεωργακοπούλου, Στέφανο Δούκα, Στέλλα Ιωάννου, Μαρία Κορωνέλλου, Μαρίνα Κούση, Ανδρέας Μαντουρίδης, Γιώργο Μουρά, Μαίρη Τριανταφύλλου, Ειρήνη Στασινοπούλου.
Πριν αρχίσει η παράσταση αλλά και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος τραγουδούσε ο Νίκος Μπρουζής. Τη μουσική συνέθεσε ο Αντώνης Καρατζίκης. Ενδυματολόγος η Μαίρη Τριανταφύλλου. Με το πέρας και της δεύτερης παράστασης η Δήμητρα Μπαλτούνα φανερά συγκινημένη ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… «Είναι κάποιες στιγμές που αισθάνεσαι ότι, οι λέξεις δεν επαρκούν για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις.. Το “Παιχνίδι της μοναξιάς” ήταν ένα ταξίδι, από εκείνα που γεμίζουν τη βαλίτσα σου με έντονες εμπειρίες, που δεν το πιστεύεις ότι έφτασες στον προορισμό σου, αλλά σε έχει φτάσει στο κατώφλι για το επόμενο βήμα.. Είχα τη χαρά να σκηνοθετήσω μια υπέροχη ομάδα.. Γελάσαμε, κλάψαμε, τσακωθήκαμε, αγκαλιαστήκαμε.. paixnidi monaxias_2016_1Η δεύτερη παράσταση ολοκληρώθηκε, και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.. Κάθε φορά που ανεβαίνουν στη σκηνή, είναι καλύτεροι απο την προηγούμενη! Με κάνουν τόσο περήφανη. Τους ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου! Όπως ευχαριστώ και τους φίλους μας, που χωρίς τη δική τους σύμπραξη, δεν θα είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου που μας τίμησε με την παρουσία του, τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Νιτσιόπουλο, Νίκο Παπάζογλου, Αιμίλιο Βουγιουκλάκη, Μαρία Παπάζογλου, Σάσα Πατεράκη, Γιώργο Αγγελόπουλο… Ευχαριστούμε όλους εσάς που ήρθατε να μοιραστείτε μαζί μας το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας. Ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε, ενάντια σε όλες τις δοκιμασίες που προέκυψαν. Υπερίσχυσε το πείσμα και η επιθυμία της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ο κύκλος λοιπόν αυτός κλείνει… κι ετοιμαζόμαστε για καινούρια ταξίδια, νέους προορισμούς… Με όλη μου την αγάπη, σας φιλώ και σας ευχαριστώ. Καλό βράδυ…»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Φεβρουαρίου 2016]

Scroll to Top