Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Επιστολή Προέδρου του ΣΠΑΥ στον Δήμαρχο Γλυφάδας: «Να ξεκινήσει ο σχεδιασμός του ΣΠΑΥ από την Γλυφάδα»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Πρώτο μέλημα της νέας Διοίκησης του ΣΠΑΥ και ιδιαιτέρως του Προέδρου του Συνδέσμου και Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου είναι να εξεταστούν οι προβληματισμοί που έθεσε η Γλυφάδα, με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού της συμβουλίου. Έτσι τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ απέστειλε προσωπική επιστολή προς τον Δήμαρχο Γλυφάδας την οποία κοινοποίησε τόσο στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης όσο και στις δημοτικές παρατάξεις και επιπροσθέτως στους Δημάρχους και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ.
Ο Γιάννης Κωνσταντάτος ξεκαθαρίζει ότι «οι παθογένειες πρέπει να διορθωθούν προς όλους τους Δήμους» και εκφράζει την δική του επιθυμία που είναι να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της νέας Διοίκησης του ΣΠΑΥ από την Γλυφάδα, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος δήμος του Συνδέσμου. Παράλληλα όμως ζητά από το Δήμο Γλυφάδας να παρουσιάσει το αναπτυξιακό της σχέδιο για το βουνό καθώς και τι ενέργειες ζητά από τον ΣΠΑΥ να γίνουν στο νέο σχεδιασμό. Επίσης ζητά να του παρουσιαστεί το έργο που είναι ήδη σε εξέλιξη προκειμένου να εναρμονιστεί με τα σχέδια του ΣΠΑΥ και των όμορων Δήμων.


Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε απάντηση της υπ΄αρ. 191/2019 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου επιθυμώ να καταθέσω τα εξής:
Με αφορμή την εκλογή μου στο Προεδρείο του ΣΠΑΥ, διάβασα με πολύ προσοχή τις απόψεις και τους προβληματισμούς του Δημοτικού Συμβουλίου σας.
Τους ίδιους εκφράζουμε και εμείς στον Δήμο μας και όπως διαπίστωσα και αρκετοί Δήμοι μέλη του ΣΠΑΥ αισθάνονται το ίδιο, ακριβώς με τα ίδια επιχειρήματα με εσάς.
Η φιλοσοφία του ΣΠΑΥ βέβαια δεν είναι ότι ένας Δήμος δίνει 100 και πρέπει να λάβει 100 ανταποδοτικά αλλά συνολικά τι μπορεί ο καθένας ώστε να προσφέρει στο μέγιστο προκειμένου όλος ο Υμηττός που τον αγκαλιάζουν οι 11 δήμοι μας να θωρακιστεί, να αναπτυχθεί και να τύχει της ίδιας ισότιμης παρέμβασης.
Είναι προφανές ότι όταν καίγεται ο Βύρωνας θα δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για την πλευρά του Βύρωνα, αφουγκράζομαι όμως απόλυτα τον προβληματισμό σας και τις θέσεις σας κι επειδή όλες αυτές οι παθογένειες πρέπει να διορθωθούν προς όλους τους Δήμους, δική μου επιθυμία είναι να ξεκινήσει ο σχεδιασμός μας από την Γλυφάδα, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος δήμος του ΣΠΑΥ.
Συνεπώς σας προσκαλώ:

  1. Να ορίσετε νέα συνεδρίαση Δ.Σ. εντός 15 ημερών με θέμα το ΣΠΑΥ όπου θα με καλέσετε ως πρόεδρο αλλά και την νέα εκτελεστική ώστε να μας παρουσιάσετε το αναπτυξιακό σας σχέδιο για το βουνό της Γλυφάδας, να γίνει διαλογική συζήτηση και να ακούσουμε τις σκέψεις όλων των παρατάξεων. Τι επιθυμείτε να κάνετε ως παρέμβαση; Τι χρειάζεται να κάνει ο ΣΠΑΥ για εσάς προκειμένου να συμπεριλάβει τα αιτήματα της Γλυφάδας, και για τις ανάγκες στον Υμηττό προκειμένου να τις εντάξουμε στον νέο σχεδιασμό και προϋπολογισμό μας.
  2. Επιθυμώ εγγράφως προς ενημέρωσή μου αναλυτικά από την Τεχνική Υπηρεσία, την υπηρεσία Πρασίνου και την Πολιτική Προστασία σας, το έργο σας που είναι ήδη σε εξέλιξη και υλοποιείται στην πλευρά του Υμηττού για να δούμε πως θα εναρμονιστεί το έργο στο βουνό σας με τα σχέδια του ΣΠΑΥ και των όμορων Δήμων.
    Εν αναμονή της πρόσκλησή σας στο Δ.Σ. και της αποστολής αυτών των στοιχείων που ζητάμε σας ενημερώνω πως η ίδια επιστολή θα αποσταλεί και στους υπόλοιπους Δήμους – μέλη ΣΠΑΥ – αλλά ξεκινάμε από την Γλυφάδα επειδή εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την προηγούμενη διοίκηση του ΣΠΑΥ και οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αρμονική σχέση Δήμου και ΣΠΑΥ.
    Ότι ζητήσατε εγγράφως από τις προηγούμενες διοικήσεις (10 ετών – προεδρία Χαρδαλιά και Βαλασόπουλου) του ΣΠΑΥ είναι στην διάθεσή σας εφόσον συγκεντρωθούν άμεσα από τις υπηρεσίες του ΣΠΑΥ.
    Ο Υμηττός είναι υπόθεση όλων μας και είμαι βέβαιος ότι το Δ.Σ. της Γλυφάδας θα πρωταγωνιστήσει στην Αναγέννηση του αφού αυτό είναι το όραμά μας και ο καταστατικός σκοπός του ΣΠΑΥ .
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων, είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση. Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ

    Ιωάννης Κωνσταντάτος
    Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Νοεμβρίου 2019]

Scroll to Top