Εσπερινός Εγκαινίων Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Δίλοφου Βαρης

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων για την τέλεση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Δίλοφο Βάρης.
Τα Ιερά Λείψανα προερχόμενα εκ των μαρτυρησάντων Αγίων που φυλάσσονται στην Ι.Μ. Νταού Πεντέλη, κόμισε στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος.
Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού των Εγκαινίων πλαισιούμενος των Ιεροδιακόνων και Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στην τελετή των Εγκαινίων τονίζοντας την σημασία της μοναδικότητας τους για έναν Ιερό Ναό, καθώς τελούνται για μία και μόνο φορά στην ιστορία κάθε Ιερού Ναού, και ουδέποτε μετά την τέλεση των Εγκαινίων δύναται η μεταφορά τους από το φυτό της Αγίας Τραπέζης.
Στην συνέχεια πριν την απόλυση ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Μάριος Χανόπουλος ευχαρίστησε τους Ιερείς, τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής που παρέστησαν στον εσπερινό των εγκαινίων του Ιερού Ναού.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Νοεμβρίου 2019]