Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Κλείνουν την Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Κινητοποιήσεις και Συγκεντρώσεις για να αποτραπεί το κλείσιμο

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έχουμε τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο της Προνοιακής Μονάδας της Γλυφάδας που στεγάζεται στην οδό Ζέρβα. Η πρώτη έγινε στις 18 Οκτωβρίου με συγκέντρωση των εργαζομένων Προνοιακής Μονάδας Γλυφάδας και των άλλων Μονάδων της Αττικής έξω από το Υπουργείο Εργασίας και η δεύτερη στις 22 Οκτωβρίου. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Τρίτης, συμμετείχαν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Επιτροπή Αγώνα Γλυφάδας – Βούλας.
Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοινώσεις της δηλώνει ότι στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού καταγγέλλοντας ότι δεν παίρνει καμία θέση η Υφυπουργός Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «52 ηλικιωμένα άτομα με ειδικές ανάγκες μεταφέρονται δεξιά και αριστερά σε άλλες Μονάδες για να περικόψει το Υπουργείο Εργασίας τη δαπάνη και να εξοικονομήσει λιγοστό προσωπικό. Μάλιστα 35 άτομα μεταφέρονται στη Προνοιακή Μονάδα Παίδων της Βούλας. Ηλικιωμένοι με παιδιά τη στιγμή που 60 παιδάκια είναι εγκλωβισμένα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή. Η Μονάδα έχει λίστα αναμονής 1 χρόνο. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. χωρίς οργανισμούς οι προνοιακές μονάδες. Που είναι οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις για προστασία των Ατόμων με Αναπηρία;».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 26 Οκτωβρίου 2019]

Scroll to Top