Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δεν δίνει τα ταμειακά του διαθέσιμα ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Νέα ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δύο χρόνια μετά ήρθε να απασχολήσει ξανά το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το ζήτημα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αν και αυτή τη φορά τα πράγματα είναι κάπως διαφοροποιημένα και πιο επιτακτικά προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος κράτησε σταθερή τη θέση του και έτσι η εισήγηση της δημοτικής αρχής ήταν να μην γίνει μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων.
Εισηγούμενος το θέμα ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε μια σύντομη αναφορά στα έτη 2015 και 2017 οπότε και είχε έρθει ξανά το θέμα προς συζήτηση και τόνισε ότι τα ίδια που έλεγε τότε, λέει και τώρα παρόλο που έχει αλλάξει η Κυβέρνηση. Χαρακτήρισε τη σημερινή Κυβέρνηση πιο ευρηματική λέγοντας ότι πάει μέσω άλλου δρόμου τη ζήτηση των ταμειακών διαθεσίμων και αυτός ο δρόμος είναι τα ΚΑΠ τα οποία στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καλύπτουν τμήμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων. «Η τωρινή Κυβέρνηση λέει ότι για να δώσει τα ΚΑΠ στους Δήμους θα το πράξει μέσα από το λογαριασμό που μας υποχρεώνει να ανοίξουμε στην Τράπεζα της Ελλάδος, τον οποίο παράλληλα δεσμεύει αφού η εκταμίευση των ποσών αυτών θα μπορεί να γίνει όταν εξαντληθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου», εξηγεί ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. «Η λογική της σημερινής μας πρότασης είναι να μην μεταφερθεί κανένα ταμειακό διαθέσιμο», λέει ξεκάθαρα για να γίνει αντιληπτό σε όλους τι καλούνται να ψηφίσουν.
Ταυτόχρονα με το θέμα αυτό όμως συζητήθηκε και το αμέσως επόμενο του που ζητούσε από το σώμα να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή όχι το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος. Εδώ η εισήγηση της δημοτικής αρχής ήταν να προβεί στο άνοιγμα του λογαριασμού προκειμένου να μπορεί να λαμβάνει τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
Στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε ο Θάνος Ματόπουλος τόνισε να μην τα μεταφέρουν και να εισηγηθούν και στην ΠΕΔΑ και στην ΚΕΔΕ να πράξει το ίδιο ώστε ομόφωνα να πάει η απόφαση αυτή στην Κυβέρνηση.
Περιχαρής για τα όσα ακούστηκαν δήλωσε ο Κώστας Πασακυριάκος λέγοντας εν συντομία ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα. Όλοι καταψηφίζουμε τη μεταφορά και χαίρομαι που θα είναι ομόφωνα. Είναι εκπληκτικό». Στη συνέχεια αναφερόμενος προς τον Δήμαρχος είπε… «Τα είπατε πολύ σωστά» και έκανε μια πρόταση περί αναβολής του θέματος εφόσον τους έπαιρναν οι προθεσμίες και ζήτησε να περιμένουν την απόφαση της ΚΕΔΕ ώστε μετά να δουν κι εκείνοι πως θα κινηθούν ως Δήμος.
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε αμέσως από τις υπηρεσίες ότι για το άνοιγμα του λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος απαιτούνται μόλις δύο ημέρες και έτσι φάνηκε δεκτικός στην πρόταση περί αναβολής του 2ου θέματος, αυτού περί ανοίγματος λογαριασμού.
Την ώρα της ψηφοφορίας ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε «Την μη μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου, στον υπό άνοιγμα λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Οκτωβρίου 2019]

Scroll to Top