Ελληνικό – Αργυρούπολη: Συμπαραστάτης με την πρώτη ο Φίλιππος Καρπούζας

Ελληνικό Αργυρούπολη

Μπορεί στην προηγούμενη θητεία ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης να μην είχε καταφέρει να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, όμως σε αυτή το κατάφερε με την πρώτη κιόλας προσπάθεια.
Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2019, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης κλήθηκε να εξετάσει τις υποψηφιότητες και να ψηφίσει εκείνον που εκτιμά ότι αξίζει για τη θέση αυτή. Όταν ήρθε προς συζήτηση το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης για την εκλογή το Συμπαραστάτη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Τσαρπαλής εξήγησε ότι χρειάζονται τα 3/5 επί των παρόντων δημοτικών συμβούλων να υπερψηφίσουν ένα πρόσωπο. Επίσης ανακοίνωσε ότι η μόνη υποψηφιότητα που κατατέθηκε ήταν εκείνη του Φίλιππου Καρπούζα.
Ο κ. Ιωαννίδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι δε θα συμμετέχει στη διαδικασία και έτσι οι παρόντες ήταν 29. Ο κ. Στέφας ισχυρίστηκε ότι δεν έγινε ευρέως γνωστή η διαδικασία ώστε να μπορέσουν κι άλλοι συμπολίτες να καταθέσουν υποψηφιότητα, πρότεινε την αναβολή του θέματος ώστε να διαδοθεί περισσότερο και να επανέλθει το δημοτικό συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση. Παράλληλα, εστίασε στο γεγονός ότι ο κ. Καρπούζας υπήρξε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές υποψήφιος με την παράταξη του νυν Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και αιτιολόγησε το σκεπτικό της θέσης του εστιάζοντας στο ότι για τη θέση αυτή προτιμά έναν άνθρωπο εκτός παράταξης, με πτυχία, αναγνωρισμένο από την κοινωνία κλπ.
Απαντώντας στον κ. Στέφα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Τσαρπαλής, υπεραμύνθηκε της δημοσιότητας της διακήρυξης λέγοντας ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου, έγκαιρα. Κλείνοντας τις τοποθετήσεις, ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος εξήρε την προσωπικότητα του υποψηφίου για τη θέση, κ. Καρπούζα λέγοντας μεταξύ άλλων «πως σαν παράταξη έχουμε άποψη και θα έχουμε άποψη».
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας η υποψηφιότητα του κ. Καρπούζα συγκέντρωσε 21 ψήφους θετικές, 7 Λευκά και 1 Άκυρο. Έτσι αναδείχτηκε με την πρώτη Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους που τον υποστήριξαν.
Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης είναι ο πρώτος από τους Νότιους Δήμους της Αττικής που κατάφερε να εκλέξει Συμπαραστάτη στη νέα θητεία.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 28 Σεπτεμβρίου 2019]