Δύο νέες καταγγελίες του Παναγιώτη Γιάχου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Γλυφάδα

Δύο νέες καταγγελίες προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έκανε στις 13 και στις 20 Αυγούστου 2019, ο πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας κ. Παναγιώτης Γιάχος. Το θέμα των καταγγελιών είναι παρεμφερές όμως το ένα αφορά το Δήμο Γλυφάδας και το άλλο το Νομικό του Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το ΚΑΠΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιώτης Γιάχος καταγγέλλει ότι «έγινε παραβίαση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 65 του νόμου 3852/2010 το προηγούμενο διάστημα τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γλυφάδας» διότι «συνεδρίασαν και αποφάσισαν για πληθώρα διαφόρων θεμάτων τα οποία δεν είχαν κανένα κατεπείγοντα χαρακτήρα». Το ίδιο σκεπτικό αναλύει και στην καταγγελία του για το ΚΑΠΠΑ, συμπληρώνοντας και τα όσα αναφέρει η εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ.Α. & Η.Δ. 56846/10.11.2010.
Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 65 του νόμου 3852/2010 την οποία επικαλείται ο καταγγέλλων ορίζονται τα εξής: «5. Ένα μήνα πριν από την διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων». Και οι δύο καταγγελίες είναι μακροσκελείς και αναφέρονται αναλυτικά στις αποφάσεις που λήφθησαν ενισχύοντας τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντος ο οποίος καταλήγει στο να ζητά την ακύρωση των αποφάσεων αυτών.
Να σημειωθεί ότι μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει αναρτηθεί από την Αποκεντρωμένη η αποδοχή ή η απόρριψη των καταγγελιών του προσφεύγοντα. Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Παναγιώτης Γιάχος υπήρξε το προηγούμενο διάστημα ενεργός δημότης και στη νέα θητεία που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, οπότε και από το βήμα αυτό θα κάνει τις τοποθετήσεις του.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Αυγούστου 2019]