«Δικαίωμα στη Μουσική» για δεύτερη χρονιά στα σχολεία

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη
  • Συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Σε θερμό κλίμα, παρουσία δημοσιογράφων, μουσικών, καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για την περίοδο 2019-2020 από τον Καλλιτεχνικό της Διευθυντή Στέφανο Τσιαλή. 
Ένα χρόνο πριν το 2021 και τη μεγάλη επέτειο διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, η φετινή καλλιτεχνική περίοδος (2019–2020) έχει τον υπέρτιτλο Ήρωες, που θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με πέντε συνολικά συναυλίες. Οι Ήρωες νοηματοδοτούν, επίσης, τον Κύκλο Ανατροπές & Πρωτοπόροι, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Τσιαλής, που αναφέρθηκε με ικανοποίηση στην αύξηση κατά 16% των ακροατών στις απαιτητικές συμφωνικές συναυλίες, «οι ήρωες δε ζουν μονάχα στις σελίδες των βιβλίων, είναι όλοι όσοι κάνουν δύσκολες επιλογές, αλλά και οι μεγάλοι συνθέτες που δημιούργησαν νέα μουσικά δεδομένα».

Μία ιδιαίτερη στιγμή ήταν η ερμηνεία αποσπασμάτων από έργα των Χάυντν, Ιμπέρ, Φάρκας και Μπετόβεν από το δημοφιλές Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών.

Η παρέμβαση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, μετέφερε στους παρευρισκόμενους τις πολύ θετικές εντυπώσεις που δημιούργησε κυρίως στους μαθητές της πόλης το πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική» που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο 2018 – 2019 και ανακοίνωσε πως ο Δήμος έχει σκοπό να το επαναλάβει. Συνέχισε την παρέμβαση του δηλώνοντας πως η συνεργασία του Δήμου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι ίσως ένα από τα τρία σημαντικότερα επιτεύγματα της Δημοτικής Αρχής κατά της προηγούμενη δημοτική περίοδο και ολοκλήρωσε ευχαριστώντας του συντελεστές της ΚΟΑ για ότι κάνουν για τη μουσική.

Ακολούθησε χαιρετισμός της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος της ΚΟΑ καθώς και με μία σύντομα αναδρομή στη χρονιά που πέρασε.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 3 Αυγούστου 2019]