Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ο γρήγορος… Γρηγόρης Κωνσταντέλλος Σφράγισε την καντίνα στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με την υπ’ αριθμ. 279/2019 απόφαση, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιουλίου 2019 στην σφράγιση της καντίνας που βρίσκεται στο Α’ Λιμανάκι Φασκομηλιάς στη Βουλιαγμένη. Η ενέργεια αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις κινήσεις που έχει ήδη κάνει ο Δήμος για να προασπίσει την ασφάλεια των λουομένων αλλά και τη φυσιογνωμία της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, στο σκεπτικό της απόφασης λαμβάνεται υπόψιν και έγγραφο του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών της Υ.ΔΟΜ. (3407/19.7.2019) «από το οποίο προκύπτει ότι από τις αναφερόμενες παρεμβάσεις “υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κατολίσθησης”, “η καντίνα, λόγω της ασταθούς έδρασής της, σε περίπτωση ισχυρών ανέμων που συχνά πνέουν στην περιοχή, είναι πολύ πιθανόν να παρασυρθεί, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εξυπηρετούμενους και λουόμενους στις κατάντι παραλίες” και “ταυτόχρονα να πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η απομάκρυνση της καντίνας από τον χώρο, λόγω ακαταλληλότητας” γεγονός που προϋποθέτει την άμεση διακοπή λειτουργίας της. Επειδή οι ανωτέρω αυθαίρετες κατασκευές και επεμβάσεις καταγράφονται αρμοδίως και εμφαίνονται στις συνημμένες φωτογραφίες, πέριξ και κάτω της εν θέματι επιχείρησης- καντίνας, επιβάλλουν κατά δέσμια αρμοδιότητα, τη σφράγισή της για λόγους δημοσίου συμφέροντος (αποφυγή ατυχήματος και πρόκλησης σοβαρών τραυματισμών κ.ά.)».
Αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να υπάρχουν και νεότερες εξελίξεις καθώς στην απόφαση σφράγισης ο άμεσα ενδιαφερόμενος κατέθεσε προσφυγή. Η καντίνα είναι μεν σφραγισμένη, όμως παραμένει στο σημείο μέχρι να τελεσιδικήσουν αποφάσεις.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Ιουλίου 2019]

Scroll to Top