Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εντατικές εργασίες για την κατασκευή Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων στο Ελληνικό

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου προσθήκη κτιρίου τεσσάρων επιπέδων

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προγενέστερο ρεπορτάζ μας «στόχος των παρεμβάσεων είναι η συμπλήρωση, επέκταση και ενίσχυση της λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού με την προσθήκη κτιρίου που επιμερίζεται σε τέσσερα επίπεδα. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, καθώς η κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων αναμένεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο τις ανάγκες του σχολείου, αλλά και φορέων και συλλογικοτήτων.
Να σημειωθεί ότι η αίθουσα σχεδιάστηκε σε όροφο, ενώ το ισόγειο διατηρήθηκε ανοιχτό, προκειμένου να μη στερηθεί το σχολείο από τους ζωτικούς αύλειους χώρους. Συγκεκριμένα, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων περιλαμβάνει:
• Υπόγειο στο οποίο θα διαμορφωθεί, μεταξύ άλλων, αποθηκευτικός χώρος, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, πυροσβεστικό συγκρότημα και πυροσβεστική δεξαμενή νερού.
• Ισόγειο στο οποίο θα λειτουργήσει στεγασμένος χώρος αύλησης και γυμναστικής.
• Πρώτο όροφο στον οποίο θα διαμορφωθεί η κυρίως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων µε σκηνή, καμαρίνια, ιματιοθήκη κ.α.
• Πατάρι που θα γίνει ο αποθηκευτικός χώρος της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και το κουβούκλιο προβολών, ηχητικών και φωτισμών».
Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 2.600.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Πρώτη φορά είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2016 οπότε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Μεσολάβησε η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης στις 11 Απριλίου 2017 μεταξύ της Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου για να φτάσουμε στο σήμερα που μπήκαν τα σκαπτικά μηχανήματα.
Ανακοινώνοντας την ευχάριστη είδηση της έναρξης των εργασιών ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε περιχαρής «Ένα όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα! Το πρώτο από τα μεγάλα έργα που είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, αυτό της κατασκευής της αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων του Ελληνικού ξεκίνησε τις μέρες αυτές. Ένα όνειρο δεκαετιών να αποκτήσει επιτέλους το Ελληνικό δική του κλειστή αίθουσα γυμναστικής και αίθουσα Θεάτρου γίνεται πραγματικότητα με τις εντατικές εργασίες που άρχισαν. Το έργο που είναι ύψους 2,5 εκ ευρώ με χρηματοδότηση από την περιφέρεια θα παραδοθεί μέσα στο 2021. Ένα έργο για το οποίο αγωνίστηκε η διοίκηση μας να εξασφαλίσει και να ξεπεράσει όλους τους γραφειοκρατικούς φραγμούς. Συνεχίζουμε…».

Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Ιουνίου 2019]

Scroll to Top