Μιχάλης Σταυριανουδάκης: «Τα νότια χρειάζονται ισχυρή εκπροσώπηση»

Άλιμος Απόψεις Γλυφάδα Γνώμες Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Στις 7 Ιουλίου θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο χάρτη μια νέα εκλογική περιφέρεια, ο νότιος τομέας Αθηνών – που είναι πλέον η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Πολλοί με ρωτούν: Τι θέλουν οι πολίτες των νοτίων; Ποια είναι τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή;
Γνωρίζω τα νότια της Αθήνας πολύ καλά. Ως κάτοικος της περιοχής, ως επαγγελματίας που έχω δραστηριοποιηθεί επί μακρόν εδώ, ως Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού επί 17 συνεχόμενα χρόνια. Γνωρίζω καλά ότι το πρώτο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους είναι η ασφάλεια, η εγκληματικότητα. Φοβούνται να κυκλοφορήσουν το βράδυ στη γειτονιά τους, ανησυχούν για τα παιδιά τους όταν βγαίνουν έξω, κοιμούνται το βράδυ με ανασφάλεια.
Γνωρίζω επίσης ότι εξίσου τους απασχολούν οι δουλειές. Αίτημα όλων των συμπολιτών μας είναι η δημιουργία πολλών και καλοπληρωμένων νέων θέσεων εργασίας. Όταν εξελέγην πρώτη φορά Δήμαρχος Δάφνης, το 2002, η ανεργία στην Αττική ήταν περίπου 7%. Σήμερα ξεπερνά το 18%. Η νεολαία μας φεύγει στο εξωτερικό ή έχει μείνει χωρίς δουλειά ή δουλεύουν τα νέα παιδιά σε θέσεις μερικής απασχόλησης για ψίχουλα. Οι άνεργοι πενηντάρηδες, από την άλλη, αντιμετωπίζονται ως «ακριβό εργατικό δυναμικό» και δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Δεν πάει άλλο!
Αυτά τα δύο ζητήματα έχει βάλει στην κορυφή της ατζέντας της η Νέα Δημοκρατία κι έχει δεσμευθεί να τα επιλύσει με συγκεκριμένα μέτρα, πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις, που θα ενισχύσουν από τη μία την Ελληνική Αστυνομία σε προσωπικό και σε εξοπλισμό και θα φέρουν από την άλλη δουλειές μέσα από νέες και σοβαρές επενδύσεις, αλλά και μέσα από μέτρα που θα ανακουφίσουν και θα διευκολύνουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

“Ο σταυρός που ζητώ από τους συμπολίτες μου είναι ένα «διαβατήριο» για να τους εκπροσωπήσω στο εθνικό μας κοινοβούλιο και να δίνω καθημερινά τη μάχη για να λυθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας”.

Κορυφαίο παράδειγμα είναι η αξιοποίηση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου του Ελληνικού, που ρημάζει εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια. Για το νότιο τομέα Αθηνών το έργο αυτό, που αποτελεί προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει διπλή διάσταση: Τη μεγάλη ανάπλαση, που θα επηρεάσει την εικόνα – αλλά και το μικροκλίμα, μέσω του μητροπολιτικού πάρκου – όλης της περιοχής και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Εφόσον οι συμπολίτες μου με εκλέξουν στο εθνικό μας κοινοβούλιο, έχω δεσμευθεί προσωπικά να ασχοληθώ καθημερινά και εντατικά για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση του σπουδαίου αυτού έργου, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το έργο που περιμένουν και έχουν ανάγκη οι πολίτες της νότιας Αθήνας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι και άλλα πολλά και κρίσιμα, που έχουμε τη βούληση και το σχέδιο να φέρουμε εις πέρας.
Τα νότια υποφέρουν από τη συγκοινωνιακή υποβάθμιση. Με τα περιορισμένα δρομολόγια και τα παλιά και ξεπερασμένα λεωφορεία που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν συγκοινωνιακά την περιοχή μας. Υποφέρουν χιλιάδες γονείς, που το έχουν μάλιστα μεγάλη ανάγκη, αλλά δεν βρίσκουν θέση για τα παιδιά τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Κι άλλα πολλά ζητήματα:
Το Αττικό Μετρό, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια όπως άλλωστε προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό, να έχει φτάσει στη Γλυφάδα.
Η προστασία και ανάδειξη του Υμηττού.
Η δημιουργία νέου κοιμητηρίου στον Άλιμο.
Το ρέμα της Πικροδάφνης, το τελευταίο της νότιας Αττικής που διατηρείται σε φυσική μορφή.
Η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, σε συνεργασία με τους Δήμους, με τρόπο σύγχρονο και βιώσιμο.
Να λυθεί επιτέλους, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Όλα αυτά – και πολλά ακόμα κρίσιμα θέματα – τα γνωρίζω πολύ καλά, τα έχω συζητήσει διεξοδικά με τους συμπολίτες μας, γνωρίζω ότι υπάρχει τρόπος για να αντιμετωπιστούν, με πολλή δουλειά, πολιτική βούληση και ειλικρινή διάθεση για αλλαγές και τομές.
Ο σταυρός που ζητώ από τους συμπολίτες μου δεν είναι μόνο μια στήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, είναι ένα «διαβατήριο» για να τους εκπροσωπήσω στο εθνικό μας κοινοβούλιο και να δίνω καθημερινά, με κάθε τρόπο, τη μάχη για να λυθούν γρήγορα και αποτελεσματικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας και την καθημερινότητά μας.

Γράφει ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης – Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Ιουλίου 2019]