Θεόδωρος Γιάνναρος «Η Αττική του δικού μας Νότου»

Περιφέρεια Αττικής

Είμαι ο Θοδωρής Γιάνναρος, Μοριακός Βιολόγος – Γενετιστής, τέως Διοικητής του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ και υποψήφιος του Νοτίου Τομέα στον Συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Περιφέρεια Αττικής!

Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα και ο Νότος να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Στις πρώτες προτεραιότητες είναι η εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, που θα προσφέρει τουλάχιστον 70.000 νέες θέσεις εργασίας, ως πρόγευση για την άμεση αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου – της Αθηναϊκής Ριβιέρας, και να γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο.

Ειδικά για το Νότο της Αττικής θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για:

  • νέες δομές Υγείας
  • αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και των μαρίνων
  • δημιουργία μόνιμων αντιρρυπαντικών σταθμών σε κάθε λιμενική εγκατάσταση και μαρίνα

Ψηλά στην ατζέντα είναι η προώθηση έργων όπως:

  • επεκτάσεις των οδικών αξόνων
  • επεκτάσεις του Μετρό
  • λειτουργία του τραμ σε νέες βάσεις
  • αναβάθμιση όλων των λιμανιών της Αττικής
  • αναβάθμιση των δημοσίων υποδομών στον χώρο εκπαίδευσης και υγείας

Ιδιαίτερα ψηλά επίσης στο πρόγραμμα του Συνδυασμού για το Νότιο Τομέα είναι η ασφάλεια των πολιτών, με ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων σε μέσα και εξοπλισμό.
Η πρώτη προγραμματική δέσμευση είναι η προώθηση ενός σχεδίου που έχει ήδη εκπονηθεί για ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων!
Ως δεύτερη προγραμματική δέσμευση είναι αυτή του τομέα της πολιτικής προστασίας, δίνοντας βάρος στην πρόληψη. Η θωράκιση της Αττικής από πλημμυρικά φαινόμενα και από πυρκαγιές, η ασφάλεια των πολιτών και η προώθηση πολεοδομικών παρεμβάσεων μητροπολιτικής κλίμακας, αποτελούν για εμάς υποχρέωση και όρκο τιμής για να μην θρηνήσουμε ποτέ πια θύματα…
Στις 26 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα. Κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ Για την Αττική, δυνατά, διεκδικητικά από τα Νότια. Βγαίνουμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις. Για να γίνουμε δύναμη ανατροπής. Συγκροτημένα, με σχέδιο και όραμα, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 25 Μαΐου 2019]