Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Βάρης ο Παναγιώτης Μελιδώνης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

O Παναγιώτης Μελιδώνης γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής το 1976. Από το 1978 ζει με την οικογένειά του στη Βάρκιζα και έχει έναν γιο, 11 ετών. Αποφοίτησε από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων με την ειδικότητα του μάγειρα. Στην μέχρι τώρα επαγγελματική πορεία του έχει εργαστεί σε μεγάλες τουριστικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και σε μεγάλες εταιρείες τροφίμων. Είναι Καθηγητής Μαγειρικής. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Βάρης, Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής. Στα κοινά του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ιδιαίτερα αγαπητός και χαίρει της εκτίμησης των συμπολιτών του. Κι αυτή τη φορά συμμετέχει ενεργά, στο πλευρό του Δημήτρη Δαβάκη γιατί εκτιμά ότι μπορεί να συμβάλλει με τις γνώσεις και την όρεξη του στο καλό του Δήμου του. Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο Παναγιώτης Μελιδώνης μας ανοίγει την καρδιά του και μας αναλύει το μενού για έναν επιτυχημένο Δήμο…

[Π]: Ενώ γνωρίζουμε ότι είσαστε επιφορτισμένος με το επάγγελμα σας, με συνεχή ταξίδια και ατελείωτες ώρες δουλειάς, τί σας κέντρισε το ενδιαφέρον να ασχοληθείτε με τις Εκλογές στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης;
Π.Μ.:
Ζω στην Βάρκιζα από 2 ετών. Είναι ο τόπος μου και τον αγαπώ. Το κίνητρο της συμμετοχής μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές μακριά από κάθε κομματική, ιδεολογική ή προσωπική φιλοδοξία είναι να συμμετέχω ενεργά στην βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μου.

[Π]: Για ποιόν λόγο επιλέξατε τον συνδυασμό του Δημήτρη Δαβάκη;
Π.Μ.:
Για το ήθος, την εντιμότητα και την εργατικότητά του. Ο Δημήτρης έχει πολυετή μαχόμενη παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι από τους λίγους συμμετέχοντες στην αυτοδιοικητική πολιτική σκηνή της πόλης μας, που κράτησε τις αξίες του, τα πιστεύω του και την αγάπη του για τον Δήμο μακριά από κάθε συμφέρον. Αγωνίστηκε και θα αγωνιστεί και εγώ θέλω να είμαι μαζί σε κάθε προσπάθεια για το καλό της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης μας.

[Π]: Πιστεύετε ότι η πολιτική τα 4 ½ χρόνια Κωνσταντέλλου είχε αρνητικό ή θετικό πρόσημο για το Δήμο;
Π.Μ.:
Την πολιτική του κ.Κωνσταντέλλου δεν θα την χαρακτήριζα απλά “αρνητική”. Για όλο τον Δήμο και ειδικά για την Βάρη που ζω, ήταν πολιτική αδιαφορίας, αυθαιρεσίας, εξυπηρέτησης συμφερόντων κάποιων. Δεν έγινε τίποτα με κριτήριο το κοινωνικό όφελος, την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ο κ.Κωνσταντέλλος αποφασίζει το οποιοδήποτε έργο ή δράση πρώτα σκεπτόμενος ποιο συμφέρον εξυπηρετεί κάθε φορά. Αν από το συγκεκριμένο έργο παρόλα αυτά εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι έχει καλώς. Το προβάλει και ως έργο της Δημοτικής Αρχής για το “κοινό” καλό!!!

[Π]: Πόσο πιστεύετε ότι υποβαθμίζει την περιοχή των 3Β το εργοστάσιο των απορριμμάτων;
Π.Μ.:
Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από την τωρινή Δημοτική Αρχή, που υπέγραψε και την συμφωνία άλλωστε, για την δημιουργία του εργοστασίου, να το παρουσιάσει ως “πίνακα ζωγραφικής”. Πραγματικά όταν τους ακούω είναι σαν να περιγράφουν μια όμορφη εικόνα. Το “χάπι” αυτό όμως δεν καταπίνεται με τίποτα. Η αλήθεια είναι μία. Η υποβάθμιση είναι τρομακτική. Λυπάμαι για αυτούς που αν και είναι κάτοικοι της περιοχής, αν και έχουν περιουσίες στην περιοχή μπαίνουν στην διαδικασία και μόνο της σκέψης να πιστέψουν όσα τους λένε. Πραγματικά απορώ και λυπάμαι.

[Π]: Η καθημερινότητα στην Βάρη-Βάρκιζα πως φαντάζει;
Π.Μ.:
Η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Φτιάχνει ο κ.Κωνσταντέλλος μια πλατεία στην Βάρκιζα για τις ανάγκες των Εκλογών τώρα! Πεζοδρόμια, καθαριότητα, οδοποιία, αντιπλημμυρικά έργα, έργα υποδομής και συντήρησης για τους αθλητικούς χώρους; Τίποτα από όλα αυτά επί 4 1/2 συνεχή χρόνια. Μια ξεχασμένη “Βάρη”… Ούτε καν την φυσική παρουσία των κυρίων της νυν Δημοτικής Αρχής δεν απολαύσαμε.

[Π]: Κλείνοντας, πείτε μας γιατί να σας στηρίξει κάποιος στις επερχόμενες εκλογές;
Π.Μ.:
Η επόμενη Δημαρχιακή θητεία είναι κρίσιμη. Είναι μια θητεία κρίσιμων αποφάσεων που όμως πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά. Με την συμβολή ικανών και ανιδιοτελών στελεχών της τοπικής μας κοινωνίας που θέλουν πραγματικά να προσφέρουν στον τόπο. Όχι με το ύφος του “Μονάρχη” που διοικείται ο Δήμος αυτή την στιγμή. Το Κύμα Ενωμένων Πολιτών, είναι μια ομάδα ανθρώπων που δεν έχουν συμφεροντολογικές δεσμεύσεις. Είμαστε άνθρωποι με ιδέες, λύσεις και θέληση. Εγώ σε αυτή την ομάδα ανήκω. Αυτά θέλω να προσφέρω με την βοήθεια και την στήριξη των συμπολιτών μου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Μαΐου 2019]

Scroll to Top