Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γιάννης Λιάζος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος – «Νέα άτομα με πολλή όρεξη για δουλειά και προσφορά χρειάζονται στη Γλυφάδα»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

H συζήτηση με τον Γιάννη Λιάζο μόνο πολιτική δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, παρόλο που το ραντεβού μας είχε οριστεί για να συζητήσουμε το γιατί θέτει υποψηφιότητα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί. Θυμάστε πολύ καλά ότι και το 2014 είχε διεκδικήσει την ψήφο των συνδημοτών του, πάλι στο πλευρό του Γιώργου Παπανικολάου. Ο Γιάννης Λιάζος βέβαια έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό η συζήτηση μαζί του να είναι πάντα ανεξάντλητη και ταυτόχρονα να σε μαθαίνει πολλά πράγματα.
Με το… καλημέρα σας και με αφορμή τα όσα βρίσκονται πάνω στο γραφείο που έχει στο ιατρείο του πιάσαμε τη συζήτηση για τα οδοντιατρικά και μάλιστα μάθαμε και μυστικά «βουρτσίσματος». Ο Γιάννης έχει το χάρισμα να σου μαθαίνει πράγματα χωρίς να έχει τη μορφή… μαθήματος. Μέσα από την κουβέντα. Φυσικά συζητήσαμε και για την ενασχόλησή του με τα κοινά και μας είπε επίσης τα όσα έζησε στη θητεία που ολοκληρώνεται όντας Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Και η συνέντευξη ξεκινά… Κύριε Λιάζο,…

Ποιος είναι ο Γιάννης Λιάζος
Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα με καταγωγή από Αρκαδία και Λευκάδα, και κατοικεί στη Γλυφάδα από το 1997. Είναι Χειρουργός Οδοντίατρος. Εξειδικεύτηκε στην Αισθητική Οδοντιατρική (UK), στην Παθοβιολογία Στόματος (Ε.Κ.Π.Α.) και στην Ομοιοπαθητική Ιατρική (Ομοιοπαθητική Ακαδημία). Εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Westbrook, USA.
Από το 2009 αποτελεί μέλος του WHO IS WHO – GREECE, ύστερα από αξιολόγηση.
Από το 2004 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Γλυφάδα.
Είναι Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γλυφάδας και Υγειονομικός Υπεύθυνος του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Γλυφάδας.
Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Βλάχου και έχουν μια κόρη, τη Λουσία.

[Π]: Τι αποκομίσατε από την ενασχόλησή σας με τα κοινά. Γνώση; Εμπειρία;
Γιάννης Λιάζος:
Σίγουρα και γνώση αλλά και εμπειρία. Την πρώτη «κρυάδα» την πήρα όταν τοποθετήθηκα από τον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας, αρχικά ως οικονομικός υπόλογος και έπειτα ως Αντιπρόεδρος. Δε σας κρύβω πως στην αρχή θορυβήθηκα. Κυρίως λόγω της κατάστασης που είχαμε να αντιμετωπίσουμε! Όπως επίσης δε σας κρύβω πως απαιτούταν αρκετό διάβασμα, καθώς πρόκειται για έναν τομέα τον οποίο δε γνώριζα! Η γνώση, λοιπόν, μαζί με την καθημερινή τριβή, έφεραν την εμπειρία!

[Π]: Γιατί θέτετε πάλι υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου; Πιστεύετε ότι υπάρχει κι άλλο έργο να γίνει;
Γ.Λ.:
Δε νομίζω πως τα έργα τελειώνουν ποτέ! Ξέρετε, όσα έργα και να γίνουν, πάντα υπάρχουν άλλα τόσα, αν όχι και περισσότερα, που πρέπει να γίνουν! Θεωρώ πως για να έχουμε σωστή άποψη και κρίση, το καλύτερο είναι να συμμετέχουμε στο σχεδιασμό αλλά και στην υλοποίηση! Θεωρώ, επίσης, πως όλοι μας έχουμε ανάγκη από νέες ιδέες, νέα οράματα, και κατ’ επέκτασιν από νέα άτομα με πολλή όρεξη για δουλειά και προσφορά!

[Π]: Πως μπορεί ένας δημοτικός σύμβουλος να επηρεάσει την πορεία του Δήμου προς τη σωστή κατεύθυνση;
Γ.Λ.:
Ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί να επηρεάσει, αρκεί να θέλει ο Δήμος να επηρεαστεί. Είναι μια αμφίδρομη, αν μπορώ να την χαρακτηρίσω έτσι, σχέση! Με σωστό όραμα, με σωστές ιδέες και με πολλή προσωπική δουλειά νομίζω πως και κάθε Δημότης μπορεί να επηρεάσει την πορεία του Δήμου! Σε αυτή τη λογική, και κάθε Δημοτικός Σύμβουλος επηρεάζει!

[Π]: Το έργο σας στα σχολεία, ως Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής έχει τύχει αποδοχής ή όχι;
Γ.Λ.:
Δε σας κρύβω πως στην αρχή η αποδοχή ήταν περιορισμένη. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που σας μίλησα αρχικά για «κρυάδα»! Βέβαια, δεν αδικώ όσους είχαν αυτήν την αντιμετώπιση! Δε με γνώριζαν, έβλεπαν ένα νέο άτομο μπροστά τους, κάποιον που δεν είχε καμία σχέση με το Διδασκαλικό χώρο! Πως θα μπορούσαν αρχικά να με ακούσουν ή να με εμπιστευτούν; Εδώ, ομολογώ, πολλή βοήθεια είχα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, τον Μάνο Ανδρουλάκη!
Η Σχολική Επιτροπή δεν είχε λειτουργήσει για αρκετό καιρό πριν αναλάβουμε! Ένα εμπόδιο που είχαμε να προσπεράσουμε ήταν η παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και οι διάφορες τραπεζικές ανωμαλίες που προέκυψαν ως συνέπεια της κρίσης αυτής.
Τόσο ο πρόεδρος Μάνος Ανδρουλάκης όσο κι εγώ, προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με τον πιο «αναίμακτο» τρόπο όλα αυτά τα εμπόδια, και νομίζω πως σε γενικές γραμμές τα καταφέραμε! Τα οικονομικά της Σχολικής Επιτροπής είναι πλέον τακτοποιημένα, οι επισκευές στα σχολεία – που άπτονται της Σχολικής Επιτροπής – πραγματοποιούνται σε λογικά χρονικά όρια καθώς και η συνεργασία με τους Διευθυντές, το διδακτικό προσωπικό, τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων, το γραφείο Παιδείας, τον εκάστοτε Αντιδήμαρχο Παιδείας αλλά και το Δήμαρχο είναι αποτελεσματική!
Τέλος, μπαίνει σιγά σιγά σε λειτουργία μια εφαρμογή αντίστοιχη με το “Fix My City” που χρησιμοποιεί ο Δήμος, το FIX MY SCHOOL, στην οποία έχει πρόσβαση ο Διευθυντής του κάθε Σχολείου, το γραφείο Παιδείας, ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος και η Σχολική Επιτροπή, και απλοποιεί αρκετά τις διαδικασίες για την υλοποίηση μιας επισκευής ή για την παραγγελία κάποιων υλικών ή αναλωσίμων που μπορεί να χρειάζεται μια Σχολική Μονάδα.

[Π]: Γιατί ο ψηφοφόρος να στηρίξει την παράταξη «Η Γλυφάδα μας» και γιατί να προτιμήσει το Γιάννη Λιάζο και όχι κάποιον άλλο;
Γ.Λ.: Θα πρέπει να δανειστώ το μότο της παράταξης νομίζω! Η ζωή μας αλλάζει με έργα! Βλέπουμε γύρω μας καθημερινά τα έργα που έχουν γίνει στην πόλη μας από το Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου. Τα ζούμε! Τα απολαμβάνουμε! Τώρα, γιατί να προτιμήσει εμένα και όχι κάποιον άλλο… Ξέρετε κάτι; Να προτιμήσει κάποιον με όραμα, με ιδέες, με όρεξη για δουλειά, με θέληση για προσφορά, που θα ακούει τα καθημερινά προβλήματα και θα ενεργεί με όλη του τη δύναμη για να δώσει λύση! Τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται, κατά τη γνώμη μου, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση! Τέτοιος άνθρωπος είναι ο Γιώργος Παπανικολάου! Τέτοιος άνθρωπος είμαι κι εγώ!

Λιάζος Ιωάννης – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας με την παράταξη «Η Γλυφάδα μας» – www.liazos.gr

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 13 Απριλίου 2019]

Scroll to Top