Ο καιρός της εβδομάδας στα Νότια: Σάββατο 28/10 – Παρασκευή 3/11

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου
Πτυχιούχος Φυσικός-Μετεωρολόγος
Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr
Συντάκτης – Συνεργάτης της εβδομαδιαίας τοπικής ανεξάρτητης εφημερίδας «Ο Παλμός της Γλυφάδας»

Άστατος προβλέπεται ο καιρός το Σάββατο στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και σε περιοχές του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, με νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν παροδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και στην περιοχή της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έντασης 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται κοντά στους 150C και τις ελάχιστες κοντά στους 60C στη Β. Ελλάδα, ενώ στην Κεντρική και Ν. Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 100C έως 200C . Την Κυριακή, τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν και θα επικρατήσει αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με διάσπαρτες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή κατά τις πρωινές ώρες, κάτω από 100 C στη Βόρεια Ελλάδα και κάτω από 150C στις υπόλοιπες περιοχές και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει άνοδο, φτάνοντας  15 – 180C στα βόρεια και τους 200C στα νότια. Από τη Δευτέρα, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με αυξημένες νεφώσεις, παροδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, το Ν. Αιγαίο και σε τμήματα της Βορειοανατολικής Ελλάδας και του Α. Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, προβλέπεται γενικά άστατος καιρός, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές της Δ. Ελλάδας και του Ν. Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα και θα επικρατούν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις και η θερμοκρασία σε πτώση, με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τις περισσότερες ημέρες τους 200C.

Στην περιοχή της Γλυφάδας:

Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο και στην περιοχή της Γλυφάδας, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες αναμένεται να πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα παροδικών βροχοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, έντασης έως 4 μποφόρ και η μέγιστη θερμοκρασία κοντά στους 200C. Τη Δευτέρα και την υπόλοιπη εβδομάδα, αναμένεται άστατος καιρός, κατά διαστήματα νεφελώδης, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών φαινομένων. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση τη Δευτέρα, ενώ στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο και στη συνέχεια, θα σημειώσει και περαιτέρω πτώση.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

Στην υπόλοιπη Αττική:

Γενικά άστατος καιρός στην Αττική το Σάββατο, με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα παροδικών βροχοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, έντασης 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 200C, ενώ από το απόγευμα θα σημειώσει πτώση. Την Κυριακή, γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι και η ελάχιστη θερμοκρασία κοντά στους 120C , ενώ η μέγιστη κοντά στους 18 – 190C. Τη Δευτέρα και την υπόλοιπη βδομάδα αναμένουμε άστατο καιρό, κατά διαστήματα νεφελώδη, ενώ υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης παροδικών φαινομένων. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ,ιδιαίτερα τη Δευτέρα και προς τα τέλη της εβδομάδας.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 28 Οκτωβρίου 2017]

Scroll to Top