Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

“Άστραψε και βρόντηξε” – Ο Νίκος Παπάζογλου σε Αποκλειστική Συνέντευξη στον «Παλμό»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Αντί υποταγής, έκανε πολιτική κίνηση ουσίας

° Αποκλειστική συνέντευξη στην Έφη Φιλιπποπούλου

Εχει μεράκι με την πολιτική και αγάπη για προσφορά στα κοινά και τον συνάνθρωπο. Ο Νίκος Παπάζογλου, επιτυχημένος επιχειρηματίας, είχε από καιρό δηλώσει τις προθέσεις του ότι μετά το Δήμο Γλυφάδας το επόμενο πολιτικό του βήμα θα ήταν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Έτσι το προηγούμενο διάστημα ακουγόταν δυνατά το όνομά του για την υποψηφιότητά του στο Νότιο Τομέα της Β3 Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ένα κόμμα που υποστήριξε ο ίδιος, ως ιδρυτικό μέλος σε μια πορεία 45 ετών. Η ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών όμως που συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο της η Ν.Δ. δεν είχε πουθενά τον Νίκο Παπάζογλου. Έτσι την αμέσως επόμενη ημέρα ο ίδιος με δήλωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει έκανε γνωστή την παραίτησή του από τη Ν.Δ. και ταυτόχρονα άφησε να αιωρείται το επόμενο πολιτικό του βήμα.

“Πολιτική
χωρίς αρχές,
δε νοείται”

«Ύστερα από μια πορεία 45ετων στο χώρο την ΝΔ ως ιδρυτικό μέλος. Σας ανακοινώνω την παραίτηση μου από όλες τις κομματικές ιδιότητες μου. Εκφράζω την δυσαρέσκεια μου και θεωρώ προσβολή στο πρόσωπο μου ο εμπαιγμός μου, στο κύρος μου και στην προσωπικότητα μου. Η κοροϊδία δεν θα περάσει. Παραιτούμαι λοιπόν από ένα χώρο που υπηρέτησα, χρηματοδότησα και δούλεψα από το ξεκίνημα του. Δηλώνω παρόν όμως… Σε αναμονή των ανακοινώσεων μου τις επόμενες ώρες μέσω τον συνεργατών μου. Συνεχίζουμε μαζί για μια καλύτερη Ελλάδα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη και την αγάπη σας», δήλωσε. Τα θετικά σχόλια στο πρόσωπό του ήταν αμέτρητα και το τηλέφωνό του δεν σταμάτησε να χτυπά.
Δεν πέρασε η ημέρα και τα χέρια δόθηκαν με τον Βασίλη Λεβέντη, Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. Έτσι ο Νίκος Παπάζογλου, στις 7 Ιουλίου ζητά από τους συμπολίτες του να τον στηρίξουν στο νέο του εγχείρημα και να του δώσουν τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσει επάξια στο κοινοβούλιο. Στη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον «Παλμό» εξηγεί πόσο δύσκολο του ήταν να πάρει αυτές τις αποφάσεις, αν έχει μετανιώσει για τη συμβολή του στην πορεία της Ν.Δ., πως του έγινε η πρόταση από τον Βασίλη Λεβέντη και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.

[Π]: Κύριε Παπάζογλου, πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να πάρετε αυτή την απόφαση;
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ:
Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ήθελα να πιστεύω ότι μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία του κόμματος, στην οποία ανάδειξη συνέβαλα τα μάλλα και την οποία στήριξα από την αρχή – παρότι ήταν τέταρτος στα γκάλοπ – ότι θα άλλαζε το Κόμμα την νοοτροπία του και τις παλαιές του συμπεριφορές.

[Π]: Τις κινήσεις του κόμματος, στο οποίο ανήκατε, τις βρίσκετε δικαιολογημένες ή όχι και γιατί;
Ν.Π.:
Τις βρίσκω αδικαιολόγητες, διότι το κόμμα είχε προτείνει σε πάρα πολλά στελέχη να είναι υποψήφια για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ήμουν κι εγώ υποψήφιος από την επομένη της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών, τον Μάιο του 2018. Τα στελέχη αυτά είχαν, κατά συνέπεια ενοικιάσει γραφεία, προσλάβει προσωπικό, τυπώσει έντυπο υλικό και γενικότερα προωθούσαν την παράταξη μέσω της συμμετοχής τους σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις που λάμβαναν χώρα. Όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές για τις 7 Ιουλίου, όλοι εμείς περιμέναμε και την επίσημη τυπική ανακήρυξη της υποψηφιότητάς μας. Αντί αυτού, άρχισε το Κόμμα να συμπληρώνει στα ψηφοδέλτια των αντίστοιχων περιοχών, νέα πρόσωπα. Πολλά από αυτά δεν ανήκαν ποτέ στη φιλοσοφία της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, η ένταξη τους είχε ως αποτέλεσμα την περικοπή των αρχικών υποψηφίων. Όλες αυτές οι ενέργειες έγιναν χωρίς κάποια επίσημη αιτιολογία.

[Π]: Εάν η Ν.Δ. συμπεριφέρεται έτσι σ’ ένα στέλεχος της που την υπηρέτησε επί 45 έτη, πόσο βρίσκετε ότι θα είναι επιτυχημένη η πορεία της;
Ν.Π.:
Πιστεύω ότι μια τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους του Κόμματος, φανερώνει αδυναμίες στην ορθολογική λειτουργία και στρατηγική της παράταξης, και ίσως έχει ως συνέπεια την αποτύπωση ενός αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος.

[Π]: Νομίζετε ότι μέσα στην Ν.Δ. υπάρχουν άτομα που σκέπτονται αντιλαϊκά και αντιθεσμικά;
Ν.Π.:
Ναι, θεωρώ ότι υπάρχουν άτομα στο άμεσο περιβάλλον του Προέδρου που δρουν εις βάρος τού Κόμματος, υποσχόμενοι θέσεις και αξιώματα στους υποψηφίους, χωρίς τελικά να πραγματοποιούν ό,τι τάζουν. Προσωπικά εκτιμώ ότι υπάρχουν στελέχη μέσα στη Ν.Δ. τα οποία δε θέλουν την υποψηφιότητα μου και δούλεψαν γι’ αυτό. Πιστεύω ότι τα στελέχη αυτά κάνουν κακό στο Κόμμα, αλλά και στον Πρόεδρό του και θα έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί. Εκτιμώ ότι, αν όχι τώρα, στο άμεσο μέλλον θα του δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Πολιτική χωρίς αρχές, δε νοείται.

[Π]: Η παραίτηση αυτή σας λύνει τα χέρια για περαιτέρω πολιτικές κινήσεις;
Ν.Π.:
Ναι, μου λύνει τα χέρια και μάλιστα έχω ήδη προβεί σε αυτές.

[Π]: Εάν σας γίνουν προτάσεις από άλλον φορέα και εφόσον κρίνετε τον εαυτό σας χρήσιμο για τον τόπο, θα τον θέτατε πάλι στην κρίση του Ελληνικού λαού;
Ν.Π.:
Μου έγινε ήδη πρόταση από την Ένωση Κεντρώων και τον Πρόεδρό της κ. Λεβέντη, την οποία και αποδέχθηκα και συμπεριλήφθηκα στην περιοχή Β3 Αθήνας (Νότιος Τομέας). Πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη έντιμοι πολιτικοί στη χώρα αυτή. Ένας από αυτούς είναι και ο Βασίλης Λεβέντης και γι’ αυτό αποφάσισα να τον στηρίξω.

[Π]: Έχετε μετανιώσει για την μέχρι τώρα συμβολή σας στην πορεία του κόμματος;
Ν.Π.:
Είναι αλήθεια ότι νιώθω μια πικρία και απογοήτευση για τον τρόπο που με αντιμετώπισε, μετά από τόσα χρόνια προσφοράς και πίστης στην ιδεολογία και τις αρχές που πίστευα ότι πρέσβευε αυτή η παράταξη. Οπότε, ναι έχω μετανιώσει για τους αγώνες, το χρόνο, τον κόπο και τα χρήματα που έχω διαθέσει σε αυτήν!

[Π]: Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;
Ν.Π.:
Κλείνοντας, θα ήθελα να δηλώσω ότι όλη η Γλυφάδα γνωρίζει από το 1974 που κατοικώ εδώ, τις προσφορές μου στην πόλη και τις αγαθοεργίες μου. Ποτέ δεν αρνήθηκα την παροχή βοήθειας σε όποιον και αν μου τη ζήτησε. Θέλω να ελπίζω ότι θα έχω τη στήριξη και την ψήφο αυτών των ανθρώπων, τώρα που έχω και εγώ την ανάγκη τους!

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 22 Ιουνίου 2019]

Scroll to Top