Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

106.000€ Επιχορήγηση σε 14 αθλητικά σωματεία του Δήμου Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Δεκατέσσερα αθλητικά σωματεία του Δήμου Γλυφάδας περιλαμβάνονται στη λίστα των επιχορηγούμενων που εισηγήθηκε και έφερε προς ψήφιση η δημοτική αρχή της Γλυφάδας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 7 Νοεμβρίου.
Η εισήγηση αυτή από τη Δημοτική Αρχή για την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων ξάφνιασε πολλούς αποδέκτες – ενδιαφερόμενους και για διαφορετικούς λόγους. Ενώ έφερε στην επιφάνεια και δραστηριότητες του παρελθόντος με αποτέλεσμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να έχει έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ δημοτικών συμβούλων διοίκησης και αντιπολίτευσης.
Η νυν δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της δεν έδειξε ότι θα κινηθεί στα πλαίσια – ενέργειες των προηγούμενων δημοτικών αρχών με αποτέλεσμα να μην έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο καμία επιχορήγηση είτε σε αθλητικά είτε σε πολιτιστικά σωματεία. Έχουν ολοκληρωθεί τα τρία χρόνια διοίκησης και προς έκπληξη πολλών ήρθε η εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα ακούστηκε και δια στόματος δημάρχου ότι αυτή η επιχορήγηση θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά. «Γιατί μόνο δύο χρονιές και όχι και τις προηγούμενες»; Αναρωτήθηκε παριστάμενος στην αίθουσα που έριξε υπόνοιες ότι αυτή η στροφή της δημοτικής αρχής οφείλεται στην επικείμενη προεκλογική περίοδο.
Στη συνέχεια το θέμα εστιάστηκε στα 14 σωματεία που επελέγησαν να επιχορηγηθούν και στα ποσά που διατίθενται για το καθένα. Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι υπάρχουν κι άλλα σωματεία στην πόλη τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί και κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι κάλεσε συγκεκριμένους συλλόγους να καταθέσουν αίτημα για επιχορήγηση στο πρωτόκολλο του Δήμου κάτι που τεκμηρίωσαν επικαλούμενοι τις με αύξοντα και
συνεχόμενο αριθμό πρωτοκόλλου αιτήσεις που αναφέρονται στο εισηγητικό του Δήμου αλλά και την ημερομηνία κατάθεσης που ήταν μια ημέρα πριν και ανήμερα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ήτοι 6 και 7 Νοεμβρίου.
Ο εντεταλμένος για τον αθλητισμό δημοτικός σύμβουλος Περικλής Δορκοφίκης εξήγησε ότι θα υπάρξει και νέο κύμα επιχορηγήσεων και θα ενταχθούν και όσοι δεν είχαν συμπεριληφθεί. Τα κριτήρια που επελέγησαν αυτά τα σωματεία δεν έγιναν γνωστά. Βέβαια εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι στον σχετικό κωδικό του Δήμου έχει εγγραφεί πίστωση 130.000 με την ονομασία «Επιχορήγηση Αθλητικών Σωματείων» που σημαίνει ότι αφού τα 106.000 ευρώ έχουν ήδη κατανεμηθεί στα 14 σωματεία, τα υπόλοιπα θα μοιραστούν το εναπομείναν ποσό των 24.000 ευρώ. Εκτός αν υπάρξει αναμόρφωση στον προϋπολογισμό του Δήμου που βέβαια θέλει και χρόνο και έχουμε ήδη τέλη Νοέμβρη. Άρα από του χρόνου με το καλό.
Ο Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Τσακίρης στην προσπάθειά του να τονίσει την αδικία της δημοτικής αρχής με το να επιχορηγεί έστω και σε πρώτη φάση μόνο τα 14 αθλητικά σωματεία, αναφέρθηκε σε σωματεία της περιοχής που είναι εκτός λίστας της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα ανέφερε αποκλεισμένο σωματείο στο οποίο έχει σημαντική θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο ο ίδιος. Αυτή η κίνηση έφερε μεγάλη αναστάτωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αφού ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στον κ. Τσακίρη θύμισε ότι το εν λόγω σωματείο χρησιμοποιούσε για χρόνια χώρο του Δήμου από το ΚΑΠΠΑ και μάλιστα τύγχανε και ο κ. Τσακίρης στο ΚΑΠΠΑ την ίδια περίοδο με αποτέλεσμα το ΚΑΠΠΑ να επιχορηγεί σωματείο του. Ο κ. Τσακίρης αποδέχτηκε εν μέρη τα όσα ακούστηκαν τονίζοντας ότι η παραχώρηση είχε γίνει από τον προηγούμενο δήμαρχο Στέλιο Σφακιανάκη. Η συζήτηση δεν οδήγησε πουθενά. Τα οξυμένα πνεύματα έβγαλαν στο προσκήνιο εκκρεμότητες του παρελθόντος και φυσικά ενίσχυσαν τις κόντρες διοίκησης και μείζονος αντιπολίτευσης.
Η πρόταση του «Π» είναι να υπάρχουν κριτήρια που θα ορίζουν το ύψος της επιχορήγησης για κάθε σωματείο – στην προκειμένη περίπτωση αθλητικό – και μέσα στα κριτήρια θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν η έδρα του σωματείου, ο αριθμός των αθλητών – μελών, οι δραστηριότητες του, οι επιτυχίες του κ.λ.π. Δεν μπορεί να μην επιχορηγούνται σωματεία που δοξάζουν πανελλαδικά την πόλη και έχουν αυξημένες ανάγκες για την κάλυψη των εξόδων αποστολής των αθλητών τους αλλά και δεν μπορεί να επιχορηγούνται σωματεία «σφραγίδες». Η δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα να ελέγξει και να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να επιχορηγούνται οι υγιείς σύλλογοι και να αποδυναμώνονται οι καιροσκόποι.

Τα σωματεία που επιχορηγήθηκαν είναι:

1. ΑΓΟ Ευρυάλη: 15.000€
2. ΑΡΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: 5.000€
3. Α.Ο. Γλυφάδας: 5.000€
4. Α.Ο. Τερψιθέας: 15.000€
5. Α.Ν.Ο. Γλυφάδας: 15.000€
6. Α.Σ. Μπόουλινγκ Γλυφάδας: 3.000€
7. Ν.Α.Ο.Γ. Αρίων: 5.000€
8. Α.Ε.Γ. Οδυσσέας: 4.000€
9. Γλυφάδα Ε.Σ.: 6.000€
10. Α.Ο.Γ. Πάνθηρες: 5.000€
11. Γ.Α.Σ. Αχιλλέας Γλυφάδας: 5.000€
12. Α.Ε.Γ. Αιξωνή: 5.000€
13. Α.Ε.Γ. Ο Ποσειδών: 3.000€
14. Γ.Σ. Γλυφάδας: 15.000€

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Νοεμβρίου 2017]

Scroll to Top