Ροταριανός Όμιλος Γλυφάδας: Πρόσκληση σε πανηγυρική συνεστίαση με ομιλητή τον Π. Δούκα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ο Ροταριανός Όμιλος Γλυφάδας διοργανώνει πανηγυρική συνεστίαση μετά ομιλητού, την Πέμπτη 30η Νοεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο METROPOLITAN , λεωφόρος Συγγρού 385, έναντι Ευγενιδείου Ιδρύματος (Πλανητάριο). Ομιλητής της βραδιάς θα είναι ο κ. Πέτρος Δούκας, πρώην υφυπουργός και πρόεδρος της Capital Partners S.A με θέμα: “ Σύγχρονα Μαθήματα από τους Αρχαίους Έλληνες: το νόημα της ζωής και της ευτυχίας». Προσέλευση Ροταριανών και των προσκεκλημένων τους μέχρι τις 21:15.
Οι μη ροταριανοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα, 6932656028 και 6937377347,
ή στα mail gmichtarian@gmail.com, vassos44@gmail.com.

Με την ευκαιρία της παραπάνω ανακοίνωσης και με σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μη ροταριανών, θεωρούμε σκόπιμο να περιγράψουμε συνοπτικά την οργάνωση του ΡΟΤΑΡΥ και τον τρόπο δράσης του.
Βασικό κύτταρο του ΡΟΤΑΡΥ είναι ο ΟΜΙΛΟΣ.Ο Όμιλος είναι μία ολιγομελής ομάδα 20-50 ατόμων με εθελοντική αντίληψη οι οποίοι επιτελούν κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο ενώ παράλληλα προωθούν ηθικές αξίες και συμβάλλουν στην εδραίωση της καλής πίστης, της αλληλοκατανόησης και της ειρήνης. Ο Όμιλος λειτουργεί με βάση αναγνωρισμένο καταστατικό που καθορίζει σαφείς σκοπούς, κανονισμό λειτουργίας, ΑΦΜ και Διοικητικό Συμβούλιο που ανανεώνεται με εκλογές κάθε χρόνο.
Όλοι οι όμιλοι μιας ευρείας γεωγραφικής περιοχής ανήκουν σε ένα δευτεροβάθμιο όργανο που λέγεται ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Η Περιφέρεια διοικείται από Διοικητή που εκλέγεται κάθε χρόνο στο συνέδριο των ομίλων της περιφέρειας, το οποίο παραδοσιακά συνέρχεται το πρώτο σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα. Στο συνέδριο αυτό συμμετέχουν όλα τα μέλη των ομίλων αλλά η εκλογή του Διοικητού γίνεται από εκλέκτορες που ορίζονται από τις Γενικές Συνελεύσεις των ομίλων.
Ο Ελληνικός χώρος διαιρείται σε δύο περιφέρειες, την νο. 2470 που περιλαμβάνει όλους τους ομίλους της νοτίου Ελλάδος, της Κρήτης και των νησιών του νοτίου Αιγαίου και την νο. 2481 που καλύπτει την Βόρειο Ελλάδα.
Τέλος όλες οι περιφέρειες του κόσμου ανήκουν στο Διεθνές ΡΟΤΑΡΥ που έχει έδρα στο Έβαστον της πολιτείας Ιλινόις των ΗΠΑ . Αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 35.000 Ροταριανοί Όμιλοι, κατανεμημένοι σε 200 χώρες και περιλαμβάνουν 1,2 εκατομμύρια μέλη . Βασικός σκοπός των Ροταριανών είναι η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο πέρα από το ατομικό τους συμφέρον (Service Above Self),
Οι όμιλοι δραστηριοποιούνται κυρίως σε κοινωνικά και ανθρωπιστικά έργα που αφορούν την περιοχή τους ενώ παράλληλα συμμετέχουν και σε κοινές δραστηριότητες με άλλους ομίλους μαζί ή σε δραστηριότητες της περιφέρειας.
Η περιφέρεια συντονίζει τους ομίλους ώστε να προάγεται η συνεργασία μεταξύ τους και να γίνονται έργα πανεθνικής εμβέλειας.
Τέλος το Διεθνές Ρόταρυ, συντονίζει τις περιφέρειες όλου του κόσμου ώστε να συνεργάζονται στην πραγματοποίηση έργων παγκόσμιου βεληνεκούς. Τα διεθνή αυτά έργα εκτελούνται βασικά σε χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου , κυρίως στην Αφρική και την Ασία.
Όπως γίνεται φανερό από τον τρόπο οργάνωσης και δράσης του ΡΟΤΑΡΥ βασικό στοιχείο της παροχής καλών υπηρεσιών είναι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ όλων των εμπλεκομένων, γι’ αυτό και έμβλημα του ρόταρυ είναι ένα γρανάζι. Σκοπός του εμβλήματος είναι να θυμίζει σε όλους, ροταριανούς και μη, ότι ένα γρανάζι μόνο του δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, πολλά γρανάζια όμως μαζί συγκροτούν έναν πανίσχυρο μηχανισμό που μπορεί να κάνει τα πάντα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 25 Νοεμβρίου 2017]

Scroll to Top