Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

ΣΔΟΕ και Πολεοδομία για έλεγχο στο Δήμο Αλίμου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

H αιφνιδιαστική επίσκεψη του ΣΔΟΕ στο Δημαρχείο Αλίμου το πρωινό της περασμένης Παρασκευής 9 Νοεμβρίου προκάλεσε όπως φάνηκε αναστάτωση στη διοίκηση του Δήμου. Η είδηση κυκλοφόρησε αμέσως με πολλά ερωτηματικά κυρίως για το λόγο που μπορεί να βρέθηκε το ΣΔΟΕ στο Δημαρχείο. Δεν άργησε βέβαια να επιβεβαιωθεί ότι η είδηση αυτή ήταν αληθινή πέρα για πέρα αφού ο ίδιος ο Δήμαρχος την στιγμή που είχε τον έλεγχο στο Δημαρχείο και περίμενε από στιγμή σε στιγμή τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ να εισέλθουν στο γραφείο του για έλεγχο, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσή του με την οποία επιβεβαίωνε την παρουσία πέντε στελεχών του ΣΔΟΕ. «Από σήμερα το πρωί, 5 στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία και τα έγγραφα του Δήμου μας και ιδίως της Οικονομικής Υπηρεσίας» έγραψε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι «Ως Δημοτική Αρχή είμαστε ανοιχτοί και συνεργάσιμοι σε κάθε έλεγχο, και μάλιστα χαιρόμαστε, γιατί για ακόμα μία φορά θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι όλα στον Δήμο μας γίνονται σωστά, νόμιμα και με πλήρη τάξη. Είναι, όμως, πραγματικά κρίμα, να αναλώνουμε διαρκώς αμέτρητες ώρες, αιρετοί και υπάλληλοι, για να φωτοτυπούμε, να δίνουμε αντίγραφα, να συντάσσουμε διαβιβαστικά έγγραφα κ.λπ. Κοντεύει να γίνει κύριο έργο μας η παροχή στοιχείων και η συνεργασία με ελεγκτικές αρχές, αντί να παράγουμε ουσιαστικό έργο για την πόλη μας και την κοινωνία». Στη συνέχεια έριξε ευθύνες στην αντιπολίτευση του Δήμου γενικώς και αορίστως λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Αντιπολίτευση «το τερμάτισε». Επεξήγησε τι εννοεί αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος ελεγκτικός οργανισμός για να τους καταγγείλουν, αν και δεν παίρνει όρκο για αυτό, όπως δήλωσε.
Η αντιπολίτευση σε διαδικτυακές ανακοινώσεις σχολίασε ότι είναι πολύ σοβαρό το να μπαίνει το ΣΔΟΕ στο Δήμο Αλίμου και ζήτησαν να μάθουν το γιατί ήρθαν για έλεγχο. Εστίασαν επίσης στις κατηγορίες Κονδύλη προς την αντιπολίτευση αναφέροντας ο Δήμαρχος προσπαθεί να ρίξει το «φταίξιμο» σε εκείνους.
Οι περιπέτειες φαίνεται πως τέλος δεν είχαν για τη δημοτική αρχή. Τη στιγμή που όλοι περίμεναν νεότερη ανακοίνωση για το τι έγινε με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, αν βρήκαν κάτι, αν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό, ο Δήμαρχος με νέα ανάρτησή του ενημέρωσε ότι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου έκανε έλεγχο και η Πολεοδομία. Ο λόγος αυτή τη φορά ήταν το Cine Άλιμος. «Γιατί; Γιατί είδαν 3 εργάτες του Δήμου μας να φτιάχνουν μια μικρή ξύλινη διακοσμητική κατασκευή (χριστουγεννιάτικο ντεκόρ) που θα τοποθετήσουμε στην αγορά Θουκυδίδου! Οι άνθρωποι της Πολεοδομίας ήρθαν, έλεγξαν και έφυγαν, κάνοντας τον σταυρό τους…» ανέφερε ο Δήμαρχος. Και συνέχισε ότι αυτές οι τακτικές αποθαρρύνουν ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά της πόλης και έριξε την μομφή ότι ίσως αυτό και να το επιδιώκουν.
Βέβαια οφείλουμε να τονίσουμε ότι με αφορμή την νέα επίσκεψη από την Πολεοδομία στην αρχή της ενημέρωσης σχολίασε ότι «Πριν 5 ημέρες σε ανάρτησή μου με τίτλο ‘Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ’, ενημέρωνα ότι ορισμένα στελέχη της αντιπολίτευσης μας έστειλαν το ΣΔΟΕ για να μας ελέγξει. Το ΣΔΟΕ φυσικά δεν βρήκε τίποτα, μας καλησπέρισε και έφυγε…». Δεν αναφέρθηκε όμως εκτενέστερα στο γιατί βρέθηκε το ΣΔΟΕ εκεί όπως έκανε με την Πολεοδομία. Εκτιμούμε ότι οι απαντήσεις θα δοθούν τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 17 Νοεμβρίου 2018]

Scroll to Top