Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ και Ναυαγοσωστικής του ΕΔΔΥΠΠΥ στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσαν σεμινάριο Ναυαγοσωστικής το Σάββατο 14 Ιουνίου στην ελεύθερη παραλία της Βούλας δίπλα στο Δημαρχείο και την Κυριακή 15 Ιουνίου στην Πνευματική Εστία της Βούλας διοργάνωσαν το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στις 2 δράσεις, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), αλλά και στη Ναυαγοσωστική καθώς έλαβαν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε: “Στο Δήμο μας έχουμε την ευλογία να διαθέτουμε ένα μεγάλο παράκτιο μέτωπο με παραλίες και ακτές που εκτείνονται κατά μήκος όλου του Δήμου, στοιχεία υδάτινα της φύσης που είναι σημαντικά τόσο για την ψυχαγωγία των κατοίκων, όσο και για την τουριστική δραστηριότητα. Η ασφάλεια των ανθρώπων μέσα και έξω από το υγρό στοιχείο, το νερό, είναι άκρως σημαντική και αποτελεί βασικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής. Η πρόληψη και η ψυχραιμία σε συνδυασμό με τη γνώση, μπορεί να σώσουν ζωές σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί σε κίνδυνο. Η πραγματοποίηση των σεμιναρίων Ναυαγοσωστικής και Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ παρέχει τις γνώσεις για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων που μπορεί να είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή, γι’ αυτό και στον Δήμο μας θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε και να πραγματοποιούμε κύκλους σεμιναρίων με αυτή τη θεματολογία. Η συνεργασία των Δήμων με φορείς όπως η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων και το ΕΔΔΥΠΠΥ, συμβάλλει στο μέγιστο τόσο στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά, όσο και στην προστασία και την ασφάλεια των πολιτών μας”.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η πρόληψη έχει αποδειχτεί ότι συμβάλει στη διατήρηση της ποιότητας ζωής των πολιτών, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για καταστάσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή, εκεί είναι επιτακτική η πρόληψη και το ΕΔΔΥΠΠΥ συμβάλει με κάθε τρόπο. Παρότι πλέον υπάρχει μεγάλη ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες, τα περιστατικά πνιγμών εξακολουθούν να είναι πολλά για συγκεκριμένους λόγους. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα γνώσης και ενημέρωσης γύρω από την κολύμβηση και οι πνιγμοί δεν μειώνονται με θαύματα, αλλά με προγράμματα εκπαίδευσης και μάθησης».

Οι συμμετέχοντες πέραν της βεβαίωσης παρακολούθησης έλαβαν και το χρήσιμο βιβλίο Πρώτων Βοηθειών με συγγραφέα τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ & του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ, 21 Ιουνίου 2025]

Κύλιση στην κορυφή