• Ασκεί πιέσεις ο Δήμος Αλίμου για να πέσουν οι υπογραφές από την ΕΤΑΔ.
Hπρώτη υπογραφή για την παραχώρηση των ακτών από την ΕΤΑΔ στους Δήμους «έπεσε» στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προ μηνός περίπου και αυτή δεν αφορούσε το σύνολο των ακτών αλλά μέρος αυτών. Οι τρεις δήμοι, Γλυφάδας, Αλίμου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που το Σεπτέμβριο του 2016 πανηγύριζαν την παραχώρηση της διοίκησης – διαχείρισης, βλέποντας τον καιρό να περνά και τις προς υπογραφή συμβάσεις να καθυστερούν εκφράζουν με κάθε τρόπο την ανησυχία τους.
Η δημοτική αρχή του Αλίμου έφερε έκτακτο θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την «Διατύπωση διαμαρτυρίας του Δήμου προς τη διοίκηση της ΕΤΑΔ για την πολύμηνηκαθυστέρηση υπογραφής της οριστικής σύμβασης παραχώρησης των Ακτών». Ενημερώνοντας το σώμα ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης έκανε ένα σύντομο ιστορικό από το Σεπτέμβριο του 2016 και τόνισε ότι «παρόλο που έχουν ήδη καταρτιστεί από τις Νομικές Υπηρεσίες του Δήμου οι συμβάσεις, η Διοίκηση της ΕΤΑΔ κωλυσιεργεί, αναβάλλει την τελική υπογραφή». Και εξήγησε ότι «Δεν έχω μπορέσει, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μου και τα έγγραφα που έχω στείλει και τα τηλεφωνήματα και τα email προς τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ, να έχω κάποια επαφή μαζί του και κάποια συνεργασία. Εκτιμώ ότι μπαίνει ένα σοβαρό ζήτημα πια για το αν η ΕΤΑΔ θέλει να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια και αν θέλει να την ολοκληρώσει, δεδομένου ότι έχει ήδη συσταθεί το «Υπερταμείο» και θα μπορούσε ενδεχομένως να προκύψει πολύ σοβαρή εμπλοκή από την καινούργια υπερ-διοίκηση του Υπερταμείου. Γι’ αυτό λοιπόν προτείνω, μιας και όλες οι άλλες απόπειρες του Δήμου μας δεν έχουν αποφέρει αποτέλεσμα, και επειδή εδώ που έχουμε φτάσει πια δεν μπορούμε να είμαστε και βέβαιοι εάν και πότε θα «πέσουν» οι υπογραφές, να στείλουμε μια ομόφωνη απόφαση στην ΕΤΑΔ. Λέω ομόφωνη, γιατί έχει μια δεδομένη βαρύτητα όταν ένα σώμα και όλες του οι πτέρυγες ομόφωνα καταλήξουν κάπου».
Σε συνέχεια των ανωτέρω, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία (23 υπέρ και 2 λευκά) αποφάσισε τα εξής:
«1. Διαμαρτύρεται για την 5μηνη καθυστέρηση υπογραφής εκ μέρους της διοίκησης της ΕΤΑΔ ΑΕ, των οριστικών συμβάσεων παραχώρησης της διοίκησης – διαχείρισης των ακτών, η οποία εκκρεμεί από το Σεπτέμβριο του 2016.
2. Προσκαλεί την ΕΤΑΔ ΑΕ άμεσα να συμπράξει στην υλοποίηση των ήδη ειλημμένων Αποφάσεων, οι οποίες έχουν και επίσημα ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση.
3. Προσκαλεί την ΕΤΑΔ ΑΕ άμεσα να συμπράξει στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, οι οποίες έχουν ήδη καταρτιστεί και είναι έτοιμες. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση εκτιμούμε ότι είναι επιζήμια.
4. Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο για κάθε περαιτέρω ενέργεια».
[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Μαρτίου 2017]