Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ηλιούπολη: Εργατικό ατύχημα στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Ενα εργατικό ατύχημα με τραυματισμό νέας εργαζόμενης στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης σημειώθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019.
Για το συμβάν ο πρώτος που έθεσε ερωτηματικά ήταν ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» Στάθης Ψυρρόπουλος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός του ατυχήματος της νέας εργαζομένης του δήμου μας σήμερα το πρωί (σ.σ. 10/9) σε απορριμματοφόρο του δήμου. Πρώτο και κυριότερο, ενημέρωσε άραγε η Δημοτική Αρχή τους νέους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν στον τομέα της καθαριότητας για τα μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν στο δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα της επιστασίας αυτής; Είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και τα σεμινάρια με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής ώστε οι νέοι υπάλληλοι να είναι έτοιμοι να ανέβουν σε απορριμματοφόρα; Υπάρχει έκθεση του τεχνικού ασφαλείας σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος; Όλα αυτά αλλά και πολλά ακόμα ερωτήματα οφείλουν να απαντηθούν ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν, οι εργαζόμενοι να είναι ασφαλείς και βέβαια ο τομέας της καθαριότητας να λειτουργεί σωστά. Περισσότερα στο δημοτικό συμβούλιο».
Για το συμβάν ενημέρωσε η Δημοτική Αρχή το απόγευμα της ίδιας ημέρας με μια πλήρη και εκτενή ανακοίνωση, η οποία είναι η εξής:
«Με ιδιαίτερη ευαισθησία και συνέπεια στην θέση μας για διαφάνεια στην λειτουργία του Δήμου Ηλιούπολης ενημερώνουμε, ότι σήμερα το πρωί (σ.σ. 10/9) υπήρξε ελαφρύς τραυματισμός νέας εργαζόμενης στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
Η πρόσφατα διορισμένη υπάλληλος μας ήταν εφοδιασμένη από την Υπηρεσία με όλα τα απαραίτητα ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας), είχε εκπαιδευτεί σχετικά με το αντικείμενο της και είχε ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες ασφαλούς εργασίας της.
Την στιγμή του ατυχήματος εργαζόταν μαζί με παλαιό έμπειρο συνάδελφό της σε ένα από τα δρομολόγια συλλογής απορριμμάτων. Με το απορριμματοφόρο σε στάση, στην προσπάθεια της να μετακινήσει τον ένα από δύο κάδους, που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο, τραυματίστηκε στο χέρι, όταν αυτό βρέθηκε μεταξύ των δύο κάδων.
Μετά τον τραυματισμό της και την απαραίτητη πρώτη φροντίδα του τραύματός της, μεταφέρθηκε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο 401 Στρατ. Νοσοκομείο για την αναγκαία ιατρική εξέταση και περίθαλψη και επέστρεψε στο σπίτι της, αφού έλαβε 7ήμερη αναρρωτική άδεια.
Η Υπηρεσία της, αμέσως με το συμβάν, έκανε Δήλωση Εργατικού Ατυχήματος και το Τμήμα Προσωπικού προχώρησε άμεσα σε κάθε απαραίτητη από τον νόμο ενέργεια ενημέρωσης αρμοδίων υπηρεσιών και του Τεχνικού Ασφαλείας.
Της ευχόμαστε περαστικά, ταχεία ανάρρωση και υγιής να επιστρέψει γρήγορα στην εργασία της.
Η νέα Διοίκηση στην πράξη εφαρμόζει νέους και σύγχρονους κανόνες, τόσο στην λειτουργία των υπηρεσιών όσο και στην ενημέρωση των Δημοτών.
Θα ανακινούμε χωρίς δισταγμό κάθε απαραίτητη διαδικασία, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, για να εντοπισθούν και να διορθωθούν υπηρεσιακά λάθη ή κενά και δεν θα διστάζουμε να καταλογίσουμε ευθύνες, όταν αυτές υπάρχουν πραγματικά, σε αντίθεση με την παλαιότερα επικρατούσα λογική της απόκρυψης, της αποφυγής ενημέρωσης και έγκαιρης λογοδοσίας.
Ακόμα περιμένει η κοινή γνώμη της Ηλιούπολης τα αποτελέσματα του Εμπειρογνώμονα του ΤΕΕ, αλλά και της σχετικής ΕΔΕ για το προ μηνών ατύχημα με την γερανογέφυρα στο Γκαράζ του Δήμου. Μία ΕΔΕ που όπως φαίνεται έχει ανατεθεί παράτυπα και ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Διαβεβαιώνουμε τους Δημότες Ηλιούπολης, ότι η πόλη θα αλλάξει ριζικά, προς το καλύτερο!»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Σεπτεμβρίου 2019]

Scroll to Top