Υλοποίηση αιτημάτων κατοίκων και έγκριση μελετών έργων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης κατά την τελευταία συνεδρίασή του στις 25 Μαΐου πήρε σημαντικές αποφάσεις για την πόλη και την καθημερινότητα των πολιτών.
Πρώτα απ’ όλα εγκρίθηκε η συνεργασία του Δήμου με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς» με εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα στοχεύοντας στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Μετά το επιτυχημένο πρόγραμμα «ΚΑΝ΄ΤΟ ΣΩΣΤΑ» στους μαθητές της Γ΄ Τάξης των Λυκείων της Ηλιούπολης και με δεδομένη την ευαισθησία όλων μας στα ζητήματα Οδικής Ασφάλειας, διαθέτουμε άλλωστε ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής, θεωρούμε απαραίτητη τη συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη πραγματοποίηση δράσεων σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας και πρόληψης και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, που θα απευθύνονται σε όλους τους Δημότες και σε όλες τις ηλικίες από τα νήπια μέχρι και την τρίτη ηλικία.
Στη συνέχεια εγκρίθηκαν σημαντικές μελέτες έργων όπως η επέκταση των αρδευτικών συστημάτων όπου αξιοποιείται η γεώτρηση στην περιοχή του εργοταξίου του Δήμου για την άρδευση του πρασίνου στην πλατεία Θράκης, και στις νησίδες Νυμφών, Εθν. Μακαρίου, Κυπρίων Ηρώων, Ελευθερίου Βενιζέλου κλπ., συντηρείται το υφιστάμενο δίκτυο της γεώτρησης με το αντλιοστάσιο που βρίσκεται στην Αγ. Παρασκευή (Αριστομένους, Κυπρίων Ηρώων, Νυμφών κτλ.). Επιπλέον δημιουργείται σύστημα άρδευσης – πυρόσβεσης (μέσω εκτοξευτήρων) για τις εγκαταστάσεις της κομποστοποίησης του Δήμου, για την πρόληψη πυρκαγιών αλλά και την υποστήριξη, μέσω διαβροχής, της διαδικασίας της κομποστοποίησης και γίνεται έλεγχος και δοκιμαστική άντληση για την γεώτρηση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, για την αξιοποίησή της στην άρδευση του πρασίνου αλλά και του φυτωρίου του Δήμου.
Τέλος, υλοποιείται αίτημα ετών από τους κατοίκους της περιοχής Αγίας Μαρίνας που είναι οι μονοδρομήσεις οδών Παπάγου, Κιθαιρώνος, Γορτυνίας, Χελμού, Καρέα, Αλαμάνας, Θηβών, Αρίωνος και Θερμοπυλών. Αλλά και η μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος, περιμετρικά του Άλσους «Δ. Κιντής», όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις εκδηλώσεις γινόταν κυκλοφοριακή συμφόρηση.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Ιουνίου 2017]

Scroll to Top