Για την «Ανατροπή στη Γλυφάδα» μιλάει με προτάσεις η Σοφία Κομηνέα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Απόφοιτος Ανθρωπιστικών Σπουδών του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Δημιουργική Γραφή – Λογοτεχνική Συγγραφή. Εργάζομαι ως ηθοποιός και συγγραφέας. Μεγάλωσα στη Γλυφάδα και αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Γλυφάδας. Έχω μια κόρη. Είμαι ευαισθητοποιημένη σε θέματα τέχνης και πολιτισμού, περιβάλλοντος και οικολογίας με ενεργή δράση σε πολιτιστικούς και οικολογικούς φορείς της Αττικής.

[Π]: Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δη στο πλευρό του Τάσου Ταστάνη;
Σ.Κ.:
Ζω στη Γλυφάδα από 5 χρονών και θεωρώ ότι έχω ένα μέρος της ευθύνης για αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μου. Παράλληλα γνωρίζω καλά τα προβλήματα του τόπου μου και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω σημαντικά να πάνε καλύτερα τα πράγματα. Αυτή η πεποίθηση σε συνδυασμό με την αίσθηση ευθύνης με οδήγησαν στο να πάρω την απόφαση της ενεργής συμμετοχής.
Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Τάσου Ταστάνη να είμαι υποψηφία στην παράταξη του γιατί είναι ένας ηθικός άνθρωπος με όραμα, ικανός, αποφασιστικός, και αποτελεσματικός, με ανοιχτό μυαλό, με αξίες και διάθεση για δουλειά.

“Πολύ σημαντικό θεωρώ
είναι η διαπαιδαγώγηση
και η δημιουργικότητα
των πολιτών”

[Π]: Ως δημότης και κάτοικος του Δήμου Γλυφάδας, τι προβλήματα διαπιστώνετε ότι έχει η πόλη;
Σ.Κ.:
Αρχικά θα επεσήμανα την ανάγκη της διαφανούς και χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, των πόρων και του εξοπλισμού του Δήμου.
Ωστόσο υπάρχουν κι άλλα σοβαρά προβλήματα όπως η ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας κυρίως στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, η δημιουργία μιας πόλης προσβάσιμης στα άτομα με ειδικές ανάγκες, η δημιουργία σύγχρονων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών με μόνιμο προσωπικό και καλύτερες συνθήκες για όλα τα παιδιά της πόλης.
Επίσης, η επέκταση του μετρό και της δημοτικής συγκοινωνίας, η ανάπλαση του συνόλου της παραλίας, η αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, η υλοποίηση ενός οργανωμένου σχεδίου διαχείρισης για ανακύκλωση των απορριμμάτων, η προστασία του δημόσιου δασικού χαρακτήρα του Υμηττού, η δημιουργία σύγχρονων υποδομών και πολλά άλλα.
[Π]: Ποιες είναι οι προτάσεις σας για τον πολιτισμό, όντας συγγραφέας και καλλιτέχνης;
Σ.Κ.:
Ο πολιτισμός κάνει τη ζωή των πολιτών πιο αξιόλογη και πιο όμορφη. Θα ξεκινήσω με την αναβάθμιση της αισθητικής του δημόσιου χώρου με την αξιοποίηση των χώρων που ήδη υπάρχουν και τη δημιουργία νέων. Πλατείες, πάρκα, νησίδες, φιλόξενα και φωτισμένα δημόσια κτίρια, παιδικές χαρές, σχολεία και αθλητικά γήπεδα.
Παράλληλα θα πρέπει ο Δήμος να οργανώνει για τους πολίτες διαλέξεις, σεμινάρια, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, στρογγυλά τραπέζια με εξειδικευμένες θεματικές γύρω από τον πολιτισμό, παρουσιάσεις καλλιτεχνών με το έργο τους και άλλα.
Πολύ σημαντικό επίσης θεωρώ είναι η διαπαιδαγώγηση και η δημιουργικότητα των πολιτών. Η δημιουργία καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά και μεγάλους για όλες τις μορφές της τέχνης. Χορωδίες, θεατρικές ομάδες, εικαστικά, ομάδες χορού κ.α.

[Π]: Όταν βρεθεί ο ψηφοφόρος μπροστά στην κάλπη γιατί να ψηφίσει το συνδυασμό «Ανατροπή στη Γλυφάδα» και συγκεκριμένα τη Σοφία Κομηνέα;
Σ.Κ.:
Πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, καθώς υπάρχουν πολλά αξιόλογα και ικανά άτομα και στους υπόλοιπους συνδυασμούς. Ευτυχώς, το σύστημα του «Κλεισθένη» θα μας οδηγήσει σε νέα πεδία συνεργιών και συνεργασιών. Γιατί εμένα; Επειδή έχω ηθικές αξίες που τις τιμώ, ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Έχω το θάρρος να εναντιωθώ στα κακώς κείμενα εάν και εφόσον υπάρξουν.
Γιατί θέλω πραγματικά να χρησιμοποιήσω όλες μου τις ικανότητες ώστε να συμβάλλω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης μας, της Γλυφάδας μας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Μαΐου 2019]

Scroll to Top