Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Προσλήψεις στο Δήμο Γλυφάδας… 122 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

…με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου.

Κατά πλειοψηφία ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας τα τέσσερα θέματα που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή και αφορούσαν την λήψη απόφασης για την πρόσληψη προσωπικού 122 συνολικά ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου. Συγκεκριμένα, σαράντα (40) ατόμων με σύμβαση τριών μηνών για την πυροπροστασία και πυρασφάλεια, τριάντα (30) ατόμων με σύμβαση δύο μηνών για τις αυξημένες εποχιακές ανάγκες των τεχνικών υπηρεσιών (συνεργείων) και πρασίνου, σαράντα δύο (42) ατόμων με σύμβαση δύο μηνών για έκτακτες και κατεπείγουσες ανάγκες της Δ/νσης Καθαριότητας, Κίνησης & Προστασίας Περιβάλλοντος και δέκα (10) ατόμων με σύμβαση για έκτακτες ανάγκες της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

«Ημίμετρο» χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου εξηγώντας πως δεν λύνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος καθημερινά από τις ελλείψεις προσωπικού και εξήγησε πως η όλη διαδικασία διεξάγεται όπως προβλέπει ο νόμος. Μάλιστα αναφέρθηκε σε κάθε τομέα χωριστά αναλύοντας γιατί επελέγησαν αυτή η τέσσερις τομείς για στελέχωση με δίμηνα και τρίμηνα. «Για τους καλοκαιρινούς μήνες που είμαστε σε επιφυλακή είναι απαραίτητα άτομα στην πυροπροστασία» είπε σημειώνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση οι συμβάσεις εργασίας είναι τρίμηνες. «Στο πράσινο έχουμε αυξημένες ανάγκες αυτή την εποχή με την βλάστηση να μεγαλώνει και δεν επαρκούν οι κηπουροί του Δήμου», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τα άτομα που θα προσληφθούν στο τμήμα πρασίνου θα πρέπει να έχουν και άδεια χειριστή, τομέας στον οποίο υστερεί ο Δήμος από το υπάρχον προσωπικό και αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να αξιοποιήσει τον σύγχρονο εξοπλισμό που έχει προμηθευτεί το προηγούμενο διάστημα. «Το πράσινο και η καθαριότητα είναι πιεστική διαδικασία καθώς υπάρχουν και οι άδειες το καλοκαίρι» είπε ο Δήμαρχος εξηγώντας ότι υποστελεχώνεται ο τομέας χωρίς τα δίμηνα. Συνεχίζοντας στις υπηρεσίες οικονομικών επεσήμανε ότι με την πρόσληψη ατόμων θα μπορέσουν να κινηθούν πιο γρήγορα διαδικασίες που απαιτούν χρόνο και αφορούν την είσπραξη χρεών.

Γιατί κατέληξαν σε αυτή τη διαδικασία; Το ερώτημα έθεσε από μόνος του ο Δήμαρχος απαντώντας ότι η μέχρι σήμερα διαδικασία όριζε μέσω του ΟΑΕΔ τα 5μηνα. «Βγήκε όμως μια ανακοίνωση ότι αυτό θα γίνει μόνο σε δήμους που έχουν πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας. Μόλις σε 51 δήμους από τους 300! Επιτρέψτε μου να εκφράσω τις απορίες μου για τα κριτήρια επιλογής. Υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τους υπόλοιπους δήμους όπως αντιλαμβάνεστε. Μέχρι σήμερα είναι ακαθόριστη η διαδικασία αν θα υπάρξουν 5μηνα μέσα στη χρονιά και αν αναλογιστούμε ότι πέρσι ξεκίνησε η διαδικασία αρχές του χρόνου και υλοποιήθηκε από το καλοκαίρι και μετά…». Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του για τις προσλήψεις των 122 ατόμων ο Δήμαρχος είπε ότι «προχωρούμε σε μια διαδικασία για  μια δαπάνη που έχουμε τη δυνατότητα από τον προϋπολογισμό. Στόχος να παράξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με σωστή κατανομή ανά υπηρεσία. Δε λύνεται κανένα πρόβλημα με δύο μήνες. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με τις δυνατότητες που έχουμε. Αυτή η επιλογή δεν είναι ιδανική. Αν θα με ρωτούσατε θα σας έλεγα ότι είναι προτιμότερο να γίνει σύμβαση με κάποιο φορέα και να πάρουμε προσωπικό με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια αλλά θα έχουμε πάλι καταγγελίες κλπ. και γι’ αυτό καταφεύγουμε στη λύση των διμήνων».

Μέρος της αντιπολίτευσης εξέφρασε ανησυχίες και αντιρρήσεις με την κ. Βαγγελάτου να αναφέρει ότι «δεν είναι εργασία αυτό, αλλά απασχόληση» και συναίνεσε μόνο για τις προσλήψεις ατόμων στην πυροπροστασία. Το ίδιο και ο κ. Ηλιόπουλος.

Η κ. Μερίκου τόνισε ότι όλοι οι δήμοι θα έπρεπε να διεκδικήσουν τη λειτουργία των υπηρεσιών τους με μόνιμο προσωπικό.

Περνώντας στην ψηφοφορία κατά ψήφισε για την πυροπροστασία μόνο η κ. Μερίκου ενώ για το πράσινο, την καθαριότητα και τις οικονομικές υπηρεσίες καταψήφισαν μαζί με την κ. Μερίκου οι κ.κ. Βαγγελάτου, Ηλιόπουλος και αποχή στην καθαριότητα ο κ. Μουλακάκης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 16 Απριλίου 2016]

Scroll to Top