Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ (;) Ο ΑΓΩΓΟΣ ΟΜΒΡΙΩΝ – Ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Τερψιθέας…

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

«Ένα ρολόι σταματημένο…», ένα έργο μισοτελειωμένο. Ο αγωγός της Τερψιθέας έγινε ακόμη μια φορά θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας. Η ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι – μέχρι το έργο να ολοκληρωθεί και να ανακουφίσει την περιοχή – είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς αναφορές – πιέσεις.

Το θέμα έθιξε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Τάσος Ταστάνης τονίζοντας πως «τα όρια και οι αντοχές των κατοίκων έχουν εξαντληθεί. Είναι πολύ εύκολο να λέμε ότι φταίει εκείνο ή φταίει το άλλο». Και συνέχισε λέγοντας… «Γενικά αποδεικνύεται ότι αυτή η κατάσταση δεν τιμά κανέναν. Ούτε τη δημόσια διοίκηση, ούτε την τότε Περιφερειακή Αρχή, ούτε τη σημερινή, ούτε το πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι όσοι είχαν εκφράσει ανησυχία από την αρχή, βγαίνουν αληθινοί. Δυστυχώς, δε φαίνεται φως στο τούνελ. Το έργο έχει σταματήσει. Η ζωή των ανθρώπων γύρω από την πλατεία Καραΐσκάκη έχει καταντήσει αβίωτη. Τα μαγαζιά είναι σε μια κατάσταση ειδικά τώρα το καλοκαίρι να βγουν στο δρόμο. Εν πάσει περιπτώσει πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή τι δεν έχει πάει καλά. Να πούμε απλά ότι δεν ξέρουμε ποιος φταίει αλλά έγινε μια μισή μελέτη. Ότι έγινε μέχρι εκεί που ήταν το όριο που τελείωνε το σχέδιο της πόλης. Τώρα πάει να γίνει κάτι. Δε θα λαϊκίσω. Ξέρουμε ποιος φταίει. Φταίει μια αναποτελεσματικότητα ενός δημόσιου το οποίο βλέπουμε ότι δεν κινείται με τίποτα όμως αυτοί που την πληρώνουν είναι οι κάτοικοι της περιοχής».

Terpsithea agwgos_1s

Για το που έχει κωλύσει το έργο ενημέρωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου καθώς επίσης και για τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις. «Υπάρχει πρόβλημα σε ότι αφορά την κεφαλή του έργου» είπε καθώς είναι ένα ζήτημα που «το έχουμε επαναλάβει το προηγούμενο διάστημα. Τους προηγούμενους μήνες, έχουμε εργαστεί σε όλα τα επίπεδα για να λύσουμε τα προβλήματα. Μπορέσαμε και πήραμε απαντήσεις για το κομμάτι εκτός σχεδίου που πρέπει να ανέβει η κεφαλή για να μην υπάρξει όχληση στην Τερψιθέα. Έχουμε πάρει τις απαντήσεις που έπρεπε. Εμείς το κάναμε αυτό! Απαντήσεις όπως ότι δεν είναι περιοχή natura που νόμιζαν ορισμένοι. Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στο Δασαρχείο και με πολύ κόπο και προσπάθεια έχουμε το χαρακτηρισμό από το Δασάρχη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί να ανέβει ο αγωγός πιο πάνω. Αναμένουμε την έγκριση από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ότι μπορεί ο αγωγός να φτάσει στο σημείο που έχει προταθεί χωρίς πρόβλημα. Βεβαίως έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ – και οφείλω να το πω αυτό – από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας  σε σχέση με αλλεπάλληλες παλινδρομήσεις και ζητήματα που έχουν ανακύψει με το ζήτημα της κεφαλής. Αυτή τη στιγμή έχει φτάσει τέρμα της Μ. Ασίας, δεν έχουμε δώσει άδεια τομής για δεξιά και για να μη μείνει ανοιχτή η τρύπα στην Αγίου Νεκταρίου και για να μην υπάρξει – επειδή πιέζει η διαχειριστική αρχή για τη χρηματοδότηση – να μην υπάρξει το παραμικρό ενδεχόμενο να γίνει η κεφαλή μπροστά σε σπίτια. Αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να το αφήσουμε και το θέμα θα προχωρήσει όπως πρέπει να προχωρήσει με την μέγιστη προσπάθεια όλων μας. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε θετική εξέλιξη και έκβαση για το ζήτημα αυτό. Το δύσκολο τμήμα που αφορούσε την έγκριση από το Δασαρχείο έχει ολοκληρωθεί».

 

Η ανάπλαση της πλατείας Καραΐσκάκη

Με αφορμή τη συζήτηση για τον αγωγό ο Δήμαρχος ενημέρωσε για ποιους λόγους έχει καθυστερήσει η  ανάπλαση της πλατείας Καραΐσκάκη. «Έχει υπάρξει καθυστέρηση διότι είμαστε γεμάτοι χώματα, όχι γιατί φταίει ο εργολάβος. Ειδικά στο ημικύκλιο της Καραΐσκάκη δεν έχει γίνει ασφαλτόστρωση γιατί δεν έχει τελειώσει η ΕΥΔΑΠ, η οποία αποκαθιστά τις παροχές. Δεν είχε εργολάβο και καθυστέρησε πάρα πολύ να αποκαταστήσει τις παροχές για τις κατοικίες. Μόλις ολοκληρωθεί θα αναμορφώσουμε τον περιβάλλοντα χώρο από τη μεριά της εκκλησίας και θα γίνει μια σωστή παιδική χαρά» Μάλιστα οι πρώτες ενέργειες έχουν γίνει όπως είπε καθώς μια πρώτη μελέτη ήρθε όμως δεν κρίθηκε από τη δημοτική αρχή ότι μπορούσε να υλοποιηθεί και σύντομα ετοιμάζεται νέα καθώς και οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 16 Ιουλίου 2016]

Scroll to Top