Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Σχολείο «Ελλάς Γλυφάδα» στην Ακτή Ελεφαντοστού

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Eγκαινιάστηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού το νέο δημοτικό σχολείο που ονομάστηκε «Ελλάς Γλυφάδα»! Τμήμα των δαπανών για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του καλύφθηκε από εθελοντική προσφορά κατοίκων της Γλυφάδας, μετά από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της πόλης και της οργάνωσης «Ελληνική Δράση Αφρικής». Πρόεδρος της οργάνωσης είναι η Μέρω Κεσεσίογλου, Γενική Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα.
Η κατασκευή του σχολικού κτιρίου ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2016 και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Το σχολείο βρίσκεται στην πόλη Abobo, σε μια υποβαθμισμένη περιοχή όπου οι περισσότεροι κάτοικοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Σήμερα στο σχολείο φοιτούν 210 μαθητές δημοτικού και η φοίτηση είναι δωρεάν για όλους, ενώ γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί και δωρεάν μεσημεριανό γεύμα.
Τα παιδιά θα μαθαίνουν ελληνικά από την τετάρτη τάξη του δημοτικού, από δάσκαλο γαλλικής καταγωγής ο οποίος έχει σπουδάσει την ελληνική γλώσσα.
«Τον περασμένο Νοέμβριο διοργανώσαμε μια ξεχωριστή εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Οι θεατές που γέμισαν τις κερκίδες στο Δημοτικό μας Αθλητικό Κέντρο απόλαυσαν τον φιλικό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε επίλεκτους παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού και της Ελλάδας, αλλά και τη συναυλία που ακολούθησε με τη Νίνα Λοτσάρη. Όλα τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν, από όσους συνεισέφεραν εθελοντικά, διατέθηκαν για την ενίσχυση της ανέγερσης και του εξοπλισμού του δημοτικού σχολείου σε μια τόσο φτωχή περιοχή της Ακτής Ελεφαντοστού. Είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε το έργο αυτό να ολοκληρώνεται και ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας που ονομάστηκε ‘Ελλάς Γλυφάδα’».
Ο Δήμος Γλυφάδας έχει αναπτύξει από πολλά έτη σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Ακτή Ελεφαντοστού, έχοντας μάλιστα αδελφοποιηθεί με την πόλη Kouassi Datekro της αφρικανικής χώρας. Οι δεσμοί αυτοί πρόσφατα ανανεώθηκαν και ενισχύθηκαν.
Η «Ελληνική Δράση Αφρικής» έχει μέχρι στιγμής ενισχύσει σε διάφορες χώρες της Αφρικής την κατασκευή συνολικά 9 νοσοκομείων, 4 σχολείων, 2 ορφανοτροφείων, 4 οδοντιατρείων, ενός μαιευτηρίου και μίας γεωργικής σχολής. Όλα φέρουν την επωνυμία ΕΛΛΑΣ και στα κτίρια κυματίζει η ελληνική σημαία.

«Θυμάστε που τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποιήσαμε φιλανθρωπική συναυλία με τη Nina Lotsari στο Δήμο μας;» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας Ορέστης Τσάγκλας. «Ε λοιπόν, οι προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς!! Εγκαινιάστηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού το νέο δημοτικό σχολείο που ονομάστηκε «Ελλάς Γλυφάδα»!! Τμήμα των δαπανών για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του καλύφθηκε από εθελοντική προσφορά κατοίκων της Γλυφάδας, μετά από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της πόλης και της οργάνωσης «Ελληνική Δράση Αφρικής». Πρόεδρος της οργάνωσης είναι η Mero Kececioglu, Γενική Πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα. Η κατασκευή του σχολικού κτιρίου ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2016 και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, με την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του Δημάρχου μας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή όλο το εγχείρημα. Το σχολείο βρίσκεται στην πόλη Abobo, σε μια υποβαθμισμένη περιοχή όπου οι περισσότεροι κάτοικοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Σήμερα στο σχολείο φοιτούν 210 μαθητές δημοτικού και η φοίτηση είναι δωρεάν για όλους, ενώ γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί και δωρεάν μεσημεριανό γεύμα. Τα παιδιά θα μαθαίνουν ελληνικά από την τετάρτη τάξη του δημοτικού, από δάσκαλο γαλλικής καταγωγής ο οποίος έχει σπουδάσει την ελληνική γλώσσα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έβαλα ένα λιθαράκι στην αποπεράτωση και ολοκλήρωση αυτού του έργου και αποτελεί και ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας που ονομάστηκε “Ελλάς Γλυφάδα”. Ο Δήμος Γλυφάδας έχει αναπτύξει από πολλά έτη σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Ακτή Ελεφαντοστού, έχοντας μάλιστα αδελφοποιηθεί με την πόλη Kouassi Datekro της αφρικανικής χώρας. Οι δεσμοί αυτοί πρόσφατα ανανεώθηκαν και ενισχύθηκαν και η σημαία της Ελλάδας και της Γλυφάδας μας κυματίζουν και στην Αφρική! Αξίζει να δείτε τις μπλούζες που φοράνε οι μικροί μαθητές και αναγράφουν “Ελλάς Γλυφάδα “!»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 8 Απριλίου 2017]

Scroll to Top