Πυρκαγιά σε Τ/Ρ σκάφη αναψυχής και σύλληψη αλλοδαπής στη Γλυφάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Δεκεμβρίου 2018, στο Τ/Ρ – Α/Ψ “PATHOS” σημαίας Ολλανδίας, το οποίο ελλιμενιζόταν στην 4η μαρίνα Γλυφάδας, ενώ επεκτάθηκε στο Τ/Ρ – Α/Ψ “MILOU” σημαίας Ολλανδίας και ακολούθως στο Τ/Ρ – Α/Ψ “BABOUSKA” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, έξι οχήματα και σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (επιχείρησαν 18 πυροσβέστες), τα οποία προέβησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ επιχείρησαν την απάντληση των υδάτων, με αρνητικά αποτελέσματα, καθώς το “PATHOS” βυθίστηκε.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη μία 38χρονη αλλοδαπή, η οποία διέμενε στο σκάφος και κατά δήλωσή της προκάλεσε τον εμπρησμό του.

Από την εκδήλωση της πυρκαγιάς προέκυψε θαλάσσια ρύπανση έκτασης 20 τετραγωνικών μέτρων περίπου, η οποία δημιουργήθηκε εντός πλωτού φράγματος που είχε ποντιστεί περιμετρικά των σκαφών. Οι εργασίες απορρύπανσης έχουν ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων κατά του πλοιοκτήτη του “PATHOS”.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή και ο εντεταλμένος για τις Μαρίνες Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας κ. Δημήτρης Ακρίβος, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε και τον Δήμαρχο για το συμβάν.

Scroll to Top