Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Παράλληλοι μονόλογοι για το Αθλητικό Κέντρο Βούλας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Του Γιώργου Λαουτάρη.

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η διαδικασία διαβούλευσης που έγινε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τη Δευτέρα 4 Απριλίου, σχετικά με την ανακατασκευή των γηπέδων του Άρη και του Πρωτέα στο κέντρο της Βούλας. Μετά από ώρες έντονου διαλόγου, που αρκετές φορές “ξέφυγε” σε ένταση, η κατάληξη ήταν να δοθεί “ραντεβού” Δήμου και περιοίκων που αντιδρούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στη μακροσκελή του εισήγηση, που περιλάμβανε παρουσίαση διαφανειών, εξέθεσε τις προθέσεις της δημοτικής αρχής για ένα έργο που θα δώσει μία μακροπρόθεσμη λύση στις σημερινές δυσλειτουργίες του εν ενεργεία Αθλητικού Κέντρου: Ζητήματα ασφάλειας των παιδιών και ενηλίκων που αθλούνται, κολλήματα για την αδειοδότηση των γηπέδων που χρησιμοποιούν στις επίσημες αναμετρήσεις τους οι αθλητικοί σύλλογοι και άλλα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις είναι πολύ παλιές και κατασκευάστηκαν για μια διαφορετική Βούλα.

Ο Δήμαρχος των 3Β έκανε λόγο για τρεις φάσεις του έργου: Η πρώτη που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και χρηματοδοτείται με πόρους του Πρωτέα Βούλας αφορά στην κατασκευή μικρών προπονητηρίων και διευθέτηση των σημερινών χώρων. Η δεύτερη μείζων παρέμβαση που απαιτεί την αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου αφορά στη μετατροπή του γηπέδου μπάσκετ σε κλειστού τύπου εγκατάσταση με στέγαστρο. Και η τρίτη μείζων φάση, που επίσης απαιτεί τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, είναι η πλήρης ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του Άρη Βούλας, για την οποία θα απαιτηθεί κατασκευή νέας μάντρας.

Όπως το έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και ενεργός παράγοντας του αθλητισμού στην περιοχή, Βασίλης Παπαμιχαήλ, “τυχόν απόρριψη του σχεδίου σημαίνει game over για τους συλλόγους”. Ο δε εκπρόσωπος του Άρη Βούλας, Σταύρος Πλακαντωνάκης, έκανε λόγο για “ένα όνειρο δεκαετιών που σήμερα γίνεται πραγματικότητα”, αναλύοντας τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Στην πραγματικότητα, οι αθλητικοί σύλλογοι της Βούλας είναι εγκλωβισμένοι στο υφιστάμενο καθεστώς που τους υποχρεώνει να στριμώχνονται σε εγκαταστάσεις σχεδόν ακατάλληλες, ενώ ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι υποχρεωμένος, λόγω έλλειψης επιλογών άμεσης μετεγκατάστασης σε νέα γήπεδα, να εκσυγχρονίσει τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Αν όμως υλοποιηθεί η επένδυση αυτή ύψους αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, είναι επίσης βέβαιο ότι εκλείπει πλέον ο λόγος αναζήτησης και κατασκευής νέων αθλητικών χώρων, κάτι που έχει ανάγκη φυσικά η Βούλα.

Πλευρές του διλήμματος αυτού έθεσε η αντιπολίτευση στον Δήμαρχο κατά τη συζήτηση της διαβούλευσης.

Ο Δημήτρης Κιούκης, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από τη μείζονα αντιπολίτευση, τόνισε ότι η Βούλα πάσχει από κοινόχρηστους χώρους και κάλεσε τη δημοτική αρχή να αναζητήσει χώρους για νέα γήπεδα στα οικόπεδα δίπλα από το 2ο Γυμνάσιο Λύκειο της Βούλας ή στο τρίγωνο των λεωφόρων Βάρης – Βουλιαγμένης – παραλιακής. “Είναι τυχαίο που τις τύχες της πόλης διαχειρίζονται άνθρωποι με οικονομικά και κτηματικά συμφέροντα;” διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ο Δημοσθένης Δόγκας, από την πλευρά του, είπε πως η επιλογή της διοίκησης Κωνσταντέλλου να αυξήσει τους συντελεστές δόμησης, σε αντίθεση με ό,τι υποσχόταν προεκλογικά, είναι ένα ανησυχητικό δείγμα γραφής για το μέλλον. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης συντάχθηκε με την άποψη των κατοίκων ότι ο εν λόγω χώρος από την αρχική πολεοδόμηση της Βούλας ήταν προορισμένος για άλσος.

Αντιθέτως, ο Θάνος Ματόπουλος, από τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών, δήλωσε ότι συναινεί με το έργο, καθώς είναι νόμιμο και ότι αποτρέπει το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το επόμενο βήμα για την υλοποίηση του έργου είναι η εξέταση από το Δημοτικό Συμβούλιο των τριών ενστάσεων που έχουν κατατεθεί.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Απριλίου 2016]

Scroll to Top