Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

“Ανακυκλώνω και ανταμείβομαι” στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Του Γιώργου Λαουτάρη.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση ξεκινά πιλοτικά στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Με πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων επιστημόνων του περιβάλλοντος, της εταιρείας Cyclefi και μετά από έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, 2.000 οικογένειες στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα της εταιρείας για την αύξηση του όγκου των ανακυκλώσιμων υλικών που πετούν τα νοικοκυριά στον μπλε κάδο της γειτονιάς.

Η ομάδα θα παρέχει σάκους απορριμμάτων για ανακύκλωση και επίσης θα δίνει σε κάθε νοικοκυριό ένα αυτοκόλλητο με προσωπικούς κωδικούς που θα σφραγίζει κάθε σάκο. Αφού οι σακούλες ανακύκλωσης μπουν στον μπλε κάδο και φτάσουν στο Κέντρο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανακύκλωσης, άνθρωποι της εταιρείας θα είναι εκεί, ώστε να συγκεντρώσουν τα αυτοκόλλητα. Ενημερώνοντας μια βάση δεδομένων για τις σακούλες κάθε νοικοκυριού που έχουν καταλήξει στην ανακύκλωση, ενημερώνονται ταυτόχρονα και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με τις οποίες έχει γίνει συμφωνία συμμετοχής στο πρόγραμμα. Όταν ο στόχος των 10 σάκων επιτευχθεί, τότε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανταμείβει τον πιστοποιημένο χρήστη με δωρεάν χρόνο ομιλίας ή με όγκο δεδομένων.

Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως εξήγησε ο Γιώργος Στέγκος στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β όπου παρουσίασε την ιδέα του, είναι να αυξηθεί ο όγκος της ανακύκλωσης στη χώρα μας. Χωρίς κανένα κόστος για τον Δήμο, η ιδέα αυτή είναι “κερδοφόρα” για όλους: Και για τον Δήμο που θα μειώσει τον όγκο των σύμμεικτων απορριμμάτων για τα οποία πληρώνει 45 ευρώ τον τόνο, και για το εργοστάσιο ανακύκλωσης που θα αυξήσει τα ανακυκλώσιμα υλικά που πουλάει. Άλλωστε, η διάθεση δωρεάν χρόνου ομιλίας από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εντάσσεται μέχρι στιγμής σε προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παρέχεται δωρεάν.

Όσο για την επιλογή της κινητής τηλεφωνίας ως είδος ανταμοιβής, ο Γιώργος Στέγκος εξήγησε ότι προέκυψε μετά από έρευνα της κοινής γνώμης στην Αττική.

Scroll to Top