Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με 50,88% αναδείχθηκε ο Γιώργος Χατζηδάκης νέος Δήμαρχος Ηλιούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

• Έχασε με 442 ψήφους διαφορά ο Βασίλης Βαλασόπουλος

Σε 442 ψήφους κρίθηκε το αποτέλεσμα του Β’ Γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών στην Ηλιούπολη. Τόση ήταν η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο, με τον Γιώργο Χατζηδάκη να είναι ο επικρατέστερος στην τελική καταμέτρηση, το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου 2019. Ο νυν Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος κατέγραψε ποσοστό 49,12% με 12.392 ψήφους και ο έτερος υποψήφιος Γιώργος Χατζηδάκης κατέγραψε ποσοστό 50,88% με 12.834 ψήφους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποχή στο δεύτερο γύρο δεν παρέμεινε απλώς μεγάλη, αλλά αυξήθηκε κιόλας με τη συμμετοχή των εκλογέων να φθάνει το 46,56%. Δηλαδή πήγαν να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο 28.030 δημότες, ενώ στον πρώτο γύρο είχαν προσέλθει στις κάλπες πολλοί περισσότεροι, 38.535.
Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, βλέπουμε ότι ο Βασίλης Βαλασόπουλος κατάφερε, όσους πήγαν στον πρώτο γύρο να τον στηρίξουν, να έρθουν και στο δεύτερο, όμως η προσέλευση από τους άλλους χώρους ήταν μικρή γι’ αυτό και παρουσίασε αυτό το «ταβάνι» στις ψήφους. Από την άλλη ο Γιώργος Χατζηδάκης ξεπέρασε στο διπλάσιο τις ψήφους του, αφού στον Α’ γύρο τον είχαν ψηφίσει μόλις 5.865 πολίτες.
Το αξιοπερίεργο του «Κλεισθένη» είναι ότι ο νέος Δήμαρχος θα έχει εκ προοιμίου μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της νέας θητείας αφού εκλέγει λιγότερους δημοτικούς συμβούλους με βάση την απλή αναλογική.
Έτσι στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019, η παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου θα έχει 13 έδρες, ο νέος Δήμαρχος θα έχει 6 έδρες, ο Τάσος Ευσταθίου επίσης 6 έδρες, ο Χρήστος Κοκοτίνης 5 έδρες, ο Γαβριήλ Αραμπατζής και η Αναστασία Τσατσούλη από 4 έδρες και από 1 έδρα οι Αποστόλης Στασινόπουλος, Πέτρος Μανιάτης και Γιώργος Σόφης.
«Μεγάλη Νίκη του λαού της Ηλιούπολης απέναντι στη Βαλασοκρατία. Η επόμενη μέρα για την Ηλιούπολη μόλις ξεκίνησε», δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η παράταξη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη «ΗλιουπΟλοι μαζί – ΕΝΑΚ» το βράδυ των αποτελεσμάτων.

Οι δηλώσεις της επόμενης ημέρας

Ευχαριστήριες επιστολές στους συμπολίτες που τους πίστεψαν και τους στήριξαν απηύθυναν ο Γιώργος Χατζηδάκης και ο Βασίλης Βαλασόπουλος.

«Συμπολίτες μου, σας ευχαριστώ απεριόριστα για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που απλόχερα μας χαρίζετε από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε τον ωραίο μας αγώνα. Η νίκη της παράταξής μας αντικατοπτρίζει την αγωνία όλων σας ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης για μια Δημοτική Αρχή που σέβεται, ακούει και επιλύει τα προβλήματα της καθημερινότητας. Από 1η Σεπτέμβρη χρειαζόμαστε τις ιδέες και την ενεργό συμμετοχή σας για να κάνουμε πράξη το ΟΡΑΜΑ μας για μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ», είπε ο νέος Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης.

«Αγαπητοί Συμπολίτες, σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη και τη συμπαράστασή σας όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στην Διοίκηση του Δήμου. Δώσαμε έναν αγώνα έντιμο, πολιτισμένο για την πόλη μας. Αντέξαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, ανατάξαμε τον Δήμο, κρατήσαμε όλες τις δομές όρθιες και δημιουργήσαμε καινούριες. Ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε μεγάλα έργα στην πόλη. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι ο Δήμος θα συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του.
Είναι υποχρέωση όλων μας. Για την Παράταξή μας πάνω απ’ όλους και όλα είναι η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ!» δήλωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος.

Μετεκλογικές Ευχαριστίες και Ανακοινώσεις

«Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» – Τάσος Ευσταθίου
Φίλες & φίλοι,
Με το τέλος της εκλογικής διαδικασίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, για τη συμπαράσταση και τη στήριξή σας τόσο σε εμένα προσωπικά όσο και στην παράταξή μας.
Στηρίζοντας έμπρακτα με την ψήφο σας την πρότασή μας για μια διαφορετική Ηλιούπολη, το εκλογικό αποτέλεσμα (15% περίπου) μας κατέταξε στην 3η θέση.
Αυτό μου δίνει την δύναμη να συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί με τους συνεργάτες μου και τη δημοτική μου ομάδα για το καλό όλων των πολιτών.
Ένα μόνο μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι είμαι και θα συνεχίσω να είμαι πάντα δίπλα σας και δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ.
Παράλληλα με την ευκαιρία της εκλογής του νέου Δημάρχου της πόλης μας Γιώργου Χατζηδάκη θέλω να του δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια αλλά & να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του για το καλό της πόλης μας.
Μαζί με τους 6 συμβούλους μου θα εκπροσωπήσουμε έντιμα και αξιόπιστα όλους εσάς που μας εμπιστευτήκατε καταθέτοντας τις προτάσεις μας. Θα στηρίζουμε όμως οτιδήποτε θετικό προτείνει για την πόλη μας η Δημοτική Αρχή, ενώ παράλληλα θα την ελέγχουμε.

Δημοτική Κίνηση “ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”-
Υποψήφιος Δήμαρχος Χ. Κοκοτίνης

«Η Δημοτική Κίνηση “ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη” ευχαριστεί τους Ηλιουπολίτες και τις Ηλιουπολίτισσες που μας στήριξαν στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Επίσης, ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους της δημοτικής μας κίνησης για τον αγώνα που όλοι μαζί δώσαμε.
Είναι γεγονός ότι από αυτή τη μάχη προέκυψε ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Όμως, η δημοτική μας κίνηση με θεσμικό και δημοκρατικό τρόπο θα βγάλει τα ορθά συμπεράσματα έτσι ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη το καλύτερο. Είμαστε μια δημοτική κίνηση με παρελθόν, παρόν και μέλλον.
[…] Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας ότι στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα είμαστε πρωτοπόροι για την υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης μας με βάση φυσικά και το πρόγραμμα μας. Θα επιδιώξουμε προγραμματικές συγκλίσεις όπου χρειάζεται με διαφάνεια χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς να μπούμε σε κρυφά παζάρια, άλλωστε τόσα χρόνια το ήθος της παράταξης αυτής δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν, ούτε από τους αντιπάλους της».
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 29/05/2019

Η πόλη που θέλω – Γαβριήλ Αραμπατζής
«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πολίτες της Ηλιούπολης που μας τίμησαν με την ψήφο τους την Κυριακή.
«Η Πόλη που θέλω» γεννήθηκε λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και κατάφερε να αφήσει έντονα το αποτύπωμα της, πέρα από κομματικές ταμπέλες, χωρίς μεγαλοστομίες, στηριζόμενη στο πρόγραμμά της και σε εσάς.
Η στήριξη που λάβαμε ήταν σημαντική και ισχυρή, οι τέσσερις έδρες στο δημοτικό συμβούλιο και το ποσοστό που πήραμε μας δίνουν ώθηση, ώστε να πορευόμαστε πάντα με γνώμονα το καλό των συμπολιτών μας.
[…] «Η Πόλη που θέλω» θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα συνεχίσει την άσκηση εποικοδομητικής κριτικής προς το συμφέρον της πόλης μας. Όλα τώρα αρχίζουν.
Ο επικεφαλής, Γαβριήλ Αραμπατζής»

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο 2019 – 2023
Κατανομή Εδρών ανα Συνδυασμό

• ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται δύναται να αλλάξει καθώς τα αποτελέσματα προέρχονται από το ΥΠΕΣ με βάσει την ενσωμάτωση σταυρών στο 100% (134/134 ΕΤ). Είναι ενδεικτικά και αναμένεται να επικυρωθούν από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

 1. Βαλασόπουλος Βασίλης
 2. ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ)
  του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 829
 3. ΣΕΡΕΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 808
 4. ΜΠΑΣΟΥΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 731
 5. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 03
 6. ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 651
 7. ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ 585
 8. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 576
 9. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΖΑΝΝΑ)
  του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 568
 10. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΗΣ)
  του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 529
 11. ΖΑΝΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 528
 12. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΗΣ)
  του ΑΝΔΡΕΑ 515
 13. ΓΡΗΓΟΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 465

ΚΟΡΜΑ-ΓΚΟΥΤΖΙΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 437

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 1. ΑΝΤΖΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 710
 2. ΣΕΦΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 655
 3. ΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΟΔΥΣΣΕΑ 612
 4. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 485
 5. ΒΙΔΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 483
 6. ΧΩΜΑΤΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΜΑΤΘΑΙΟΥ 337

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 317

 1. Ευσταθίου Τάσος
 2. ΚΑΡΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ 359
 3. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 345
 4. ΚΟΚΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΜΑΡΙΝΟΥ 336
 5. ΚΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΧΑΛΗΣ) του ΙΩΑΝΝΗ 284
 6. ΤΑΜΒΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ 274

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ 269

 1. Κοκοτίνης Χρήστος
 2. ΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 332
 3. ΑΣΒΕΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ 325
 4. ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 273
 5. ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ 266
 6. ΔΟΥΒΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ 258

ΚΟΤΤΑΚΗ – ΠΡΟΜΠΟΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 225

 1. Αραμπατζής Γαβριήλ
 2. ΑΜΟΥΡΓΙΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 434
 3. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 357
 4. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΝΤΑ) του ΙΩΑΝΝΗ 275

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 270

 1. Τσατσούλη Αναστασία
 2. ΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ του ΛΟΥΚΑ 389
 3. ΧΙΩΤΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 384
 4. ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 275

ΜΠΑΤΖΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ (ΗΡΩ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 194

Στασινόπουλος Απόστολος
Μανιάτης Πέτρος
Σόφης Γεώργιος

Scroll to Top