Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Φτιάχνεται το «ΤΑΡΤΑΝ» στο 6ο Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες αθλούμενους – κάθε αγωνιστικής κατηγορί- ας και κάθε ηλικίας – το 6ο Δημοτικό Στάδιο της Γλυφάδας και ο όγκος που καλείται καθημερινά να σηκώσει είναι μεγάλος. Η πραγματικότητα αυτή κάνει επιτακτική την ανάγκη για συντήρηση του χώρου καθώς με τα χρόνια έχει επέλθει φθορά σε καίρια σημεία του γηπέδου καθιστώντας δύσβατο και επικίνδυνο το χώρο άθλησης.

Φαίνεται όμως πως η δημοτική αρχή κατάφερε να φέρει εις πέρας όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ξεκινήσει την ανακατασκευή του ταρτάν στις αρχές του Σεπτέμβρη. Έτσι, το παλιό ταρτάν έχει αρχίσει ήδη το ξήλωμα και το νέο αναμένεται να στρωθεί για να υποδεχτεί τους αθλούμενους.

Είναι όμως αυτή η κατάλληλη περίοδος; Κάποιοι υποστηρίζουν τη λαϊκή ρήση «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» και κάποιοι άλλοι πιο ειδικοί εκτιμούν ότι τα πρωτοβρόχια που πιθανόν να υπάρξουν πιο έντονα το Σεπτέμβρη δε θα βοηθήσουν στο στρώσιμο του ταρτάν δυσκολεύοντας το έργο. Υπάρχουν βέβαια και οι δημότες και οι γονείς των αθλουμένων που εκτιμούν ότι αυτή η χρονική στιγμή δεν είναι κατάλληλη μιας και αρχίζουν τα σχολεία και κάθε παιδί τώρα διαλέγει σε ποιο αθλητικό σωματείο θα γραφτεί.
Οι αθλητές του Στίβου, που φτάνουν και σε επίπεδα πρωταθλητισμού φέρνοντας μετάλλια στην πόλη, επίσης βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση. Από τη μια είναι θετικό που το γήπεδο αναβαθμίζεται και εξοπλίζεται με νέο ταρτάν, από την άλλη είναι περίοδος προετοιμασίας και θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές προκειμένου να αθληθούν και να διατηρήσουν τις επιδόσεις τους, για όσο διάστημα χρειαστεί η ανακατασκευή.
Ο «Παλμός» είχε αναφερθεί και σε προγενέστερο φύλλο του, σχεδόν ένα χρόνο πριν, για τα κακά χάλια που παρουσιάζει το γήπεδο στα πλαίσια του ρεπορτάζ που είχε κάνει για την ασφάλεια των αθλητικών χώρων. Τότε είχαμε θίξει ότι το στάδιο παραμένει εγκαταλελειμμένο και ότι το ταρτάν – που πλέον αντικαθίσταται – είχε τουλάχιστον 18 τρύπες. Η κακή εικόνα που παρουσιάζει το γήπεδο δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Είναι πάνω απ’ όλα θέμα υγείας καθώς πολλοί αθλητές αλλά και δημότες έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των προπονήσεων όταν βρέθηκε κατά λάθος το πόδι τους στην τρύπα του ταρτάν. Είχαμε θίξει επίσης και άλλα ζητήματα που χρήζουν αναβάθμισης και προσοχής όπως, οι κολόνες από τα στέγαστρα που είναι «γυμνές» και προτείναμε να μπουν προστατευτικά μαξιλάρια από αφρολέξ. Όπως επίσης και στις κολώνες φωτισμού, είδαμε να προεξέχουν καλώδια σε χαμηλό ύψος, γεγονός που επισημάναμε προς διόρθωση.

Το ιστορικό
Το θετικό είναι ότι από το ρεπορτάζ μας (4.11.17) η δημοτική αρχή έδειξε να ευαισθητοποιείται. Έτσι μέσα σε ένα μήνα σχεδόν έβγαλε την διακήρυξη (1.12.17) για να υποβάλλουν οι ανάδοχοι προσφορές για την «Εγκατάσταση συνθετικού τάπητα στίβου και σχετικών έργων αποστράγγισης». Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας βγήκε αρκετούς μήνες μετά – ακολουθώντας τους γραφειοκρατικούς χρόνους – και ανέδειξε ανάδοχη εταιρεία η οποία μάλιστα πρόσφερε έκπτωση 64%. Έτσι, ενώ το έργο είχε προϋπολογιστεί να στοιχίσει 508.885,04 (με ΦΠΑ) κατέληξε μετά την έκπτωση στις 183.198,62 (με ΦΠΑ). Εν συνεχεία, η δημοτική αρχή υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο στις 27 Ιουλίου 2018 (ΩΚΔΥΩ91-2ΗΑ).

Καμία επίσημη ανακοίνωση ή ενημέρωση από το Δήμο
Ενώ οι ενέργειες αυτές μόνο θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν αναλογιζόμενοι ότι αναβαθμίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου που είχε πολλή ανάγκη, δυστυχώς με τον τρόπο που γίνονται δημιουργούν νέα προβλήματα και δυσαρέσκεια.
Αντί επίσημης ανακοίνωσης, ο Δήμαρχος προτίμησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να απαντήσει σε σχόλια πολιτών οι οποίοι του έθεταν ερωτήματα με αφορμή άλλα θέματα που προβάλλει η δημοτική αρχή. Προς τιμήν του, τους απάντησε άμεσα και στοχευμένα όμως δε λογάριαζε ότι οι πολίτες αυτοί περιμένουν τα λόγια του να γίνονται πράξη. Ιδιαίτερα όταν τους έχει συνηθίσει σε ανακατασκευές παιδικών χαρών ανά την πόλη κλπ. έργα. Έτσι ο Δήμαρχος απάντησε στις αρχές του Αυγούστου ότι έχει προγραμματιστεί η αντικατάσταση του ταρτάν και ότι αναμένεται να γίνει εντός του μήνα. Μάλιστα έθιξε ότι περίμενε τα αθλητικά σωματεία να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητές τους σεβόμενος τις ανάγκες των αθλουμένων. Αυτό βέβαια οι πολίτες το επιβεβαίωσαν και είδαν ότι δεν είχε αθλητική δραστηριότητα τον Αύγουστο γεγονός που επεσήμαναν στο Δήμαρχο. Βέβαια, λίγη σημασία έχει αυτό. Σημασία για εκείνους είχε πως ο Δήμαρχος τους είπε ότι θα φτιαχτεί μέσα στον Αύγουστο, οπότε και θα ήταν καθόλα έτοιμος για τη νέα σχολική – αθλητική χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβρη.

Η καθημερινότητα του Σεπτέμβρη
Ανεξάρτητα όμως από τις διαδικτυακές και μη κουβέντες που δεν έχουν καμία επισημότητα, οι μπουλντόζες μπήκαν στο χώρο του 6ου Δημοτικού Σταδίου στις αρχές της εβδομάδας, Σεπτέμβριο δηλαδή και ξεκινήσαν να πράττουν το έργο τους. Και σίγουρα θα χρειαστούν ένα εύλογο διάστημα για να το ολοκληρώσουν, όσο κι αν πιέζει ο χρόνος. Ταυτόχρονα οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής ετοιμάζονται να εγγράψουν αθλητές, μικρούς και μεγάλους για να κάνουν το αθλητικό πρόγραμμα για τη χρονιά 2018 – 2019 και οι γονείς επιθυμούν να αθληθούν τα παιδιά τους παρέχοντάς τους το καλύτερο δυνατό. Τα πρωταθλήματα είναι μπροστά και οι αθλητές πρέπει να κάνουν την προετοιμασία τους και πάει λέγοντας. Δηλαδή ένας κύκλος που χαλά από κάτι που πάει να φτιαχτεί, κι αυτό διότι δεν πέτυχε η κατάλληλη χρονική στιγμή.

Θα βοηθούσε την όλη διαδικασία μια ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή, η οποία θα ενημέρωνε για τις εργασίες που συντελούνται που στο κάτω κάτω είναι για το καλό του συνόλου της πόλης και όχι μόνο και στην οποία ανακοίνωση θα ενημερωνόταν και ο κόσμος για το χρονικό διάστημα που το στάδιο θα παραμείνει κλειστό.
Εν τω μεταξύ η μόνη ανακοίνωση που βγήκε ήταν από το Γ.Σ. Γλυφάδας, το οποίο βρίσκεται μέσα στα 5 καλύτερα αθλητικά σωματεία από τα 300 βαθμολογούμενα της ομοσπονδίας στίβου του ΣΕΓΑΣ. Η ανακοίνωση αυτή αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι ο στίβος (θα γίνει από το Δήμο μας ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα) θα παραμείνει κλειστός για τις προπονήσεις των παιδιών των ακαδημιών μέχρι να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη Δημοτική αρχή για την ολοκλήρωση των εργασιών του στίβου. Μόλις έχουμε ενημέρωση θα υπάρξει νέα ανακοίνωση. Ζητούμε συγνώμη για την προσωρινή δυσλειτουργία ελπίζοντας σε δεκαπέντε – είκοσι ημέρες να έχουμε το νέο ελαστικό τάπητα».

Η αντικατάσταση του ταρτάν αποτελεί ένα θετικό βήμα για την αναβάθμιση του 6ου Δημοτικού Σταδίου και ευελπιστούμε η δημοτική αρχή να εντάξει στις μελλοντικές ενέργειες της και τις λοιπές αναβαθμίσεις που χρειάζεται το γήπεδο.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 8 Σεπτεμβρίου 2018]

Scroll to Top