Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Οριστικό κλείσιμο του ΙΕΚ Βάρης. Απάντηση στη Βουλή

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Του Γιώργου Λαουτάρη

Το οριστικό κλείσιμο του ΙΕΚ Βάρης επιβεβαίωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Εύη Χριστοφιλοπούλου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος).
Η απόφαση για το “λουκέτο” ελήφθη στις 29 Ιουνίου 2017 και κατά την κυβέρνηση οφείλεται στο μικρό αριθμό σπουδαστών. Όπως υποστήριξε στην απάντησή του ο υφυπουργός, ο αριθμός των σπουδαστών του Δημόσιου IEΚ Βάρης, ο οποίος μειώνεται συνεχώς, δεν δικαιολογεί τη λειτουργία του εν λόγω Δημόσιου IEΚ. Σημειώνει ακόμη ότι υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης νέων υποψήφιων σπουδαστών σε όμορα Δημόσια IEΚ, καθώς και στο ΕΠΑΛ Βάρης.
Συγκεκριμένα, για το έτος κατάρτισης 2016-2017 και για το εξάμηνο 2017Α οι ειδικότητες που λειτουργούσαν στο Δ.I.E.Κ. Βάρης ήταν:
(α) Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web Designer – Developer/ Video Games) (Δ εξάμηνο), με αριθμό καταρτιζόμενων δέκα (10),
(β) Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης (Δ εξάμηνο), με αριθμό καταρτιζόμενων είκοσι (20)
και
(γ) Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής – Υπηρεσία Ορόφων – Εμπορευματογνωσία) (Δ εξάμηνο), με αριθμό καταρτιζόμενων έξι (06).

Επιστολή Κωνσταντέλλου στον Τσίπρα

Με επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα προσωπική παρέμβαση, επέλεξε να απαντήσει ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
Δύο εβδομάδες σχεδόν μετά το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητούσε από το υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα, ο δήμαρχος απευθύνθηκε απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Η επιστολή του ξεκινά με τις έντονες διαμαρτυρίες του για το γεγονός ότι ο υπουργός, ο υφυπουργός και οι συνεργάτες τους δεν απάντησαν στις κλήσεις και τις ενοχλήσεις από το Δημαρχείο της Βούλας. Η επιστολή κλείνει με τη φράση: “Είμαστε βέβαιοι ότι με την παρέμβασή σας θα πρυτανεύσει τελικά η λογική και θα ανακληθεί η σχετική άστοχη απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας”.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή, “μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες επιστολές αλλά και τα πολλά τηλεφωνήματα του γραφείου Δημάρχου προς το Υπουργείο, τόσο ο Υπουργός όσο και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υφυπουργός απαξιώνουν πλήρως το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους αιρετούς εκπροσώπους της, αφού αρνούνται ακόμα και να απαντήσουν.
Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Δήμαρχο στην απόφαση να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να ζητήσει την παρέμβαση του για να συνεχίσει να λειτουργεί το ΙΕΚ Βάρης το οποίο λειτουργεί με επιτυχία επί 24 συνεχή χρόνια, προσφέροντας δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση σε νέους ανθρώπους σε μια εποχή που οι ανάγκες της κοινωνίας είναι πολύ αυξημένες. Παράλληλα όμως στην επιστολή του ο Δήμαρχος διαμαρτύρεται έντονα για την αδιαφορία με την οποία οι εκπρόσωποι του Υπουργείου αντιμετωπίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσβάλλοντας ιδιαίτερα τον θεσμό”.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 5 Αυγούστου 2017]

Scroll to Top