Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

ΣΑΑΚ Βούλας: Το δώρο στον Δήμο είχε …έκπληξη

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Του Γιώργου Λαουτάρη

Γίνεται να δωρίσει κανείς κάτι που δεν είναι δικό του; Στις σκοτεινές ιστορίες που χαρακτηρίζουν την πορεία του ΣΑΑΚ Βούλας, από τον καιρό που υπήρχαν “ακτήμονες καλλιεργητές” στην περιοχή προ πολλών δεκαετιών μέχρι τις ημέρες μας, ήρθε να προστεθεί άλλη μία, με την εμπλοκή βέβαια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Όπως έγινε γνωστό κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β, ένα σημαντικό μέρος από το μεγάλο οικόπεδο της οδού Σπετσών στη Βούλα που παραχώρησε ο ΣΑΑΚ στον Δήμο, προκειμένου να ανεγερθεί ένα σχολικό συγκρότημα, δεν ήταν δικό του!
Το Δημοτικό Συμβούλιο την προηγούμενη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου αποφάσισε να κάνει προσφυγή στον Άρειο Πάγο, ώστε να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση που ορίζει ότι ιδιοκτήτης 1.400 περίπου τετραγωνικών εντός του οικοπέδου είναι λόγω χρησικτησίας άλλος. Η απόφαση αυτή μειώνει σημαντικά τα 8,5 στρέμματα που “δώρισε” ο ΣΑΑΚ στον Δήμο, όπως επισήμως είχε ανακοινωθεί. Τα στοιχεία της υπόθεσης εύκολα δείχνουν ότι ο ΣΑΑΚ αποφάσισε να κάνει τη δωρεά μετά την έκδοση της απόφασης του Εφετείου! Η μεταγραφή της έκτασης στο υποθηκοφυλακείο έγινε τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ η απόφαση του Εφετείου είχε εκδοθεί το 2015.
Όταν λοιπόν στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος βράβευε δημόσια, επί σκηνής του Μικρασιατικού Φεστιβάλ Βούλας, τον Δημοσθένη Βαμβασάκη ως πρόεδρο του ΣΑΑΚ για τη δωρεά του Συνεταιρισμού στον Δήμο (φωτογραφία), γνώριζε πολύ καλά ότι το “δώρο” που λάμβανε ως δήμαρχος είχε μια έκπληξη και μάλιστα δυσάρεστη. Κι αυτό διότι εκτός της έκτασης που στην πραγματικότητα ήταν μικρότερη από όση φαινόταν στα χαρτιά, ο Δήμος επωμιζόταν και τα δικαστικά έξοδα της αντιδικίας μεταξύ του ΣΑΑΚ και του ιδιοκτήτη. Συγκεκριμένα, ενώ τα συμβολαιογραφικά έξοδα μεταβίβασης της ιδιοκτησίας είχαν προϋπολογιστεί σε 100.000 ευρώ, τελικώς διπλασιάστηκαν, αγγίζοντας τις 200.000 ευρώ.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αιτιολογώντας την εισήγησή του για προσφυγή στον Άρειο Πάγο είπε ότι “αν ανατραπεί η απόφαση του Εφετείου η έκταση έρχεται στον Δήμο” και τόνισε ότι πρέπει να εξαντληθούν τα ένδικα μέσα. Χαρακτήρισε τη χρησικτησία “καταπάτηση” και την όλη υπόθεση της διεκδίκησης του ιδιώτη “μια τραγική ιστορία ελληνικής τρέλας”.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Νοεμβρίου 2017]

Scroll to Top