Υποβρύχιες εικόνες του βυθού στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δείχνουν ότι δεν υπάρχει μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Χωρίς μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα δείχνει να είναι ο βυθός σε όλες τις παραλίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπως φαίνεται στις υποβρύχιες λήψεις που ζήτησε η Δημοτική Αρχή από τη σχολή καταδύσεων «Seahorse Dive Center». Οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η εικόνα που δείχνουν κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική καθώς δεν εντοπίστηκαν σημάδια μόλυνσης από την πετρελαιοκηλίδα. Παράλληλα, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έγινε νέα υδροληψία σε εφτά σημεία εντός των ορίων του Δήμου και τα εργαστηριακά αποτελέσματα για τον εντοπισμό τοξικών υδρογονανθράκων αναμένονται την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.
Τέλος, αναφέρουμε πως έχει ομαλοποιηθεί το φαινόμενο της εμφάνισης μικρών συσσωματωμάτων στις παραλίες της πόλης, γεγονός που αντιμετωπίστηκε με διπλές βάρδιες της υπηρεσίας καθαριότητας με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή δυσλειτουργία στα καθημερινά καθήκοντα της που αφορούν στην καθαριότητα της πόλης. Οι βάρδιες και τα δρομολόγια της υπηρεσίας έχουν επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς και μέσα στις επόμενες ημέρες η καθαριότητα στο εσωτερικού της πόλης θα αποκατασταθεί.
Η επιχείρηση για την προστασία των ακτών μας από τη ρύπανση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και θα συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον της πόλης μας.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Σεπτεμβρίου 2017]

Scroll to Top